Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Νέα σκάνδαλα του Πασοκ προ των πυλών

Πανηγυρίζει και πάλι η κυβέρνηση για το νέο κατόρθωμά της. Για την εκποίηση των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, την νέα λεηλασία των φορολογουμένων δηλαδή. Το τυρί στην φάκα του λαού, είναι δήθεν η εξασφάλιση της απασχόλησης των 1000 εργαζομένων στα ναυπηγεία. Όμως δεν λένε πως, για να εξασφαλιστεί η εργασία όλων αυτών των εργαζομένων, για μια δεκαετία, θα πρέπει να υπάρχουν παραγγελίες για κατασκευή είκοσι τουλάχιστον υποβρυχίων, που φαντάζει ακατόρθωτο υπό τις παρούσες συνθήκες.
Έτσι λοιπόν, ενώ εκκρεμεί ακόμη η παράδοση των δύο υποβρυχίων, που «γέρνουν» από την αλήστου μνήμης εποχή των Σημίτη- Τσοχατζόπουλου, που κόστισε στον ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια ευρώ για «αέρα κοπανιστό», προχθές στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και με την παρουσία του εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Thyssen Krupe, δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για την αγορά δύο νέων υποβρυχίων που θα κοστίσουν 1,5 με 2 δις.€ προκειμένου, όπως θέλουν να πιστεύουν, να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα του 35% των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Αυτό είναι που λέμε, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»!


Παρ’ όλ’ αυτά, ο πραγματικός λόγος είναι πως, μέσω αυτού του τρόπου, διευκολύνεται η μεταβίβαση των ναυπηγείων στους Γερμανούς επενδυτές. Επιπρόσθετα, κανείς δεν μας είπε ακόμη, πού πήγαν οι μίζες των 90 εκ. ευρώ, από την αγορά των πρώτων δύο υποβρυχίων από τους εκσυγχρονιστές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως λέει ο λαός δηλαδή, «Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»!
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επίσης, γιατί απέδωσαν καρπούς τα φθινοπωρινά ταξίδια του κ. Παπανδρέου, καθώς υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κατάρ και Ελλάδος για επενδύσεις στην Ελλάδα και σκέπτονται να παραχωρήσουν την έκταση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και να δημιουργήσουν νέο Λας Βέγκας, από καζίνο και τυχερά παιγνίδια.
Eυτυχώς, προς το παρόν, αντιδρούν εκτός των κομμάτων της αντιπολίτευσης και αρκετοί βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος. Επίσης, αντιδρά ο ίδιος ο Δήμος Ελληνικού και θυμίζει στον Πρωθυπουργό ότι, στις περισπούδαστες προεκλογικές δεσμεύσεις του ήταν να μετατραπεί ο χώρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης.
Δεδομένου λοιπόν ότι τα παραπάνω είναι τα δύο νέα μεγάλα σκάνδαλα που βρίσκονται προ των πυλών, θα πρέπει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό πως εκποιεί έτσι την περιουσία του, χωρίς πραγματικά οφέλη για εκείνον.
Γιατί μια χώρα, ένα κράτος το οποίο εκποιεί τις τηλεπικοινωνίες, εκχωρεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, πωλεί τις αερομεταφορές, χρονομισθώνει τις εθνικές οδούς, αποβιομηχανοποιεί τελείως την επικράτεια και ερημώνει την ύπαιθρο, αυτό το κράτος απεμπολεί Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν δε, μετά την υπαγωγή στο Δ.Ν.Τ. και την παραχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας στους τροϊκανούς, μέσω των οποίων υπερχρεώνονται τα νοικοκυριά, εξαθλιώνονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις των μικρομεσαίων κλείνουν καθημερινά , τότε διαλύεται εκτός του οικονομικού και ο κοινωνικός ιστός της πατρίδος μας!
Αποστόλου Παναγιώτης
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου