Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ενθουσιασμός για την "αγιοποίηση" Αυστραλής μοναχής

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Αυστραλία η απόφαση για «αγιοποίηση» μιας πολύ διάσημης στη χώρα της μοναχής, η οποία έζησε τον 19ο αιώνα και πέθανε το 1909. Ο λόγος για την Μαίρη ΜακΚίλοπ, η οποία μάλιστα είχε αφοριστεί το 1871 από την εκκλησία, αφού είχε αποκαλύψει ότι ένας παπάς προέβαινε σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης! Η απόφαση όμως ανακλήθηκε αργότερα και τώρα, περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα, η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να τιμήσει τη μοναχή.

Εκατοντάδες Αυστραλοί βρέθηκαν στη Ρώμη για να παρακολουθήσουν την τελετή από τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο. Η μοναχή, που αποτελεί σύμβολο για την Αυστραλία, μιας και για αυτή έχουν γραφτεί τραγούδια, έχουν εκδοθεί γραμματόσημα αλλά και η μορφή της φιγουράρει σε μια γέφυρα του Σύδνευ, είχε αφιερώσει τη ζωή της στους φτωχούς, ιδιαίτερα δε για τους Αβορίγινες, οι οποίοι πέφτουν σύχνα θύματα έντονων διακρίσεων και κακοποιήσεων στην Ωκεανία ακόμη και στις μέρες μας.


Αυτές οι πράξεις όμως δεν είναι αρκετές για την αγιοποίηση ενός ανθρώπου από την Καθολική Εκκλησία -θα πρέπει ο Άγιος να έχει πράξει αποδεδειγμένα και τουλάχιστον δύο «θαύματα». Η Μαίρη ΜακΚίλοπ είχε θεραπεύσει δύο γυναίκες από τον καρκίνο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου