Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Οι ΜΚΟ έφαγαν τα λεφτά των «ρομά»

101010-mkoΑπίστευτο «πάρτι» και τρελή «μάσα» από τους επαγγελματίες αντιρατσιστές, προκαλεί καυστικά σχόλια ακόμα και από την «αγαπημένη» των τρομοκρατών! Αφορμή για δημοσίευμα της «Ε», τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την «ένταξη» των τσιγγάνων, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Όπως μάλιστα σημειώνεται στο σχετικό άρθρο με την υπογραφή της Γ.Δ. (2/10/2010, σελ. 18), «αν πραγματικά ήταν αποδέκτες οι τσιγγάνοι τόσων εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε η ΕΕ για τους Έλληνες Ρομ, θα είχαμε τους πιο πλούσιους, ενταγμένους και μορφωμένους τσιγγάνους».

Εμείς τα λέγαμε...

Εδώ, από τον «ΕΚ», έχουμε πολλάκις καυτηριάσει τα παραπάνω, αλλά και την έλλειψη ελέγχου στα κονδύλια που έχουν κατά καιρούς δοθεί στις ΜΚΟ, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο. Κονδύλια που δόθηκαν με ιδεοληπτικά κριτήρια, κάτι που όμως φαίνεται ήταν τελικά η πρόφαση για να ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένας τρελός «χορός» εκατομμυρίων ευρώ, στις πλάτες των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Πολλά χρήματα διατέθηκαν από την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ για την «αειφόρο ανάπτυξη» σε απίθανα σημεία του πλανήτη. Η ιστορία αυτή άρχισε πριν από πολλά χρόνια, με την προώθηση φίλων του τότε ΥΠΕΞ στην ΥΔΑΣ. Τα χρήματα πολλές φορές, κατέληξαν στις τσέπες ημετέρων. Φυσικά, επί ΝΔ το όργιο συνεχίστηκε, με τον Θ. Σκυλακάκη να «μεριμνά» για οργανώσεις και τύπους με ανθελληνική και υπονομευτική δραστηριότητα, όπως το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και ο «παντός καιρού» Παναγιώτης Δημητράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ελλάδα διατέθηκαν περίπου 12,5 εκατομμύρια ευρώ για τους τσιγγάνους, όπως επισημαίνει η αρμόδια επίτροπος Ρέντινγκ, κάνοντας παράλληλα λόγο για 67 προγράμματα, που κάλυψαν 1334 δικαιούχους. Μαθαίνουμε επίσης από το σχετικό δημοσίευμα ότι ιδρύθηκαν 33 κοινωνικά και ιατρικά κέντρα και το κόστος ανήλθε στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ. Για «διαπολιτισμική μάθηση» και κατάρτιση εκπαιδευτικών 7,4 εκατομμύρια ευρώ, για «εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» 8 και 10 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, 11 εκατομμύρια ευρώ για την «ένταξη».


Τους πήραν πρέφα και οι δικοί τους
Και βέβαια η καταγγελία, γίνεται δια στόματος στελέχους του ΣΥΝ: «Υπολογίζουμε ότι από τα 12,5 εκατομμύρια που διατέθηκαν για προγράμματα σε 1334 Ρομά, στα χέρια τους πήγαν περίπου 10.000 ευρώ. Στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, τα σχετικά κονδύλια δεν φτάνουν στους δικαιούχους, αντιθέτως κατασπαταλώνται. Βάζουν τους τσιγγάνους να υπογράψουν ότι παρακολούθησαν το σεμινάριο, αυτοί δεν συμμετέχουν και τους δίνουν περίπου 300 ευρώ αποζημίωση». Ένα νέο και προσοδοφόρο επάγγελμα, ανοίγει νέους ορίζοντες για τους άνεργους νέους της χώρας μας: αυτό του αντιρατσιστή. Οδηγίες μπορεί κάποιος να πάρει επικοινωνώντας με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου