Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Θεαματική αύξηση των λαθρομεταναστών

Εντυπωσιακά στοιχεία για την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα προκύπτουν από τους αριθμούς που αφορούν συλλήψεις στο εννεάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά παρουσιάζεται θεαματική αύξηση συλλήψεων παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, ενώ υπάρχει μείωση από τα θαλάσσια σύνορα. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και με τη συνδρομή της FRONTEX, κάτι που καθιστά επικίνδυνο για τους διακινητές να μεταφέρουν κόσμο από αυτή την πλευρά και όλο το βάρος έχει πέσει στον Έβρο. Η αύξηση των συλλήψεων των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τον Έβρο ανέρχεται στο ποσοστό 371,94%.

Συνολικά το διάστημα αυτό καταγράφηκαν 96.398 παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα έναντι 96.085 το 2009, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 924 διακινητές παράνομων μεταναστών.
Εκρηκτική χαρακτηρίζουν την κατάσταση αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεδομένου ότι εισέρχονται περίπου 250 μετανάστες την ημέρα μόνο από τον Έβρο, ενώ συνολικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μεγάλη πόλη στην Ελλάδα μέσα σε εννέα μήνες.
Οι παράνομοι μετανάστες περνούν τα χερσαία σύνορα μέσα σε 48 ώρες. Ωστόσο ενώ οι αστυνομικές αρχές αναγκάζονται αφού τους καταγράψουν να τους αφήσουν ελεύθερους με χαρτιά που τους δίνουν διορία ενός μηνός να εγκαταλείψουν τη χώρα, οι μετανάστες παραμένουν στην χώρα μας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου