Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πλήθη λαθρομεταναστών περιμένουν στα σύνορα

http://img.protothema.gr/7BAC6F1EC25CE9E5A29B2CBC6C933EE8.jpgΣτο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα στίφη λαθρομεταναστών που μπαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα από τον Έβρο… Περισσότεροι από 17.000 λαθρομετανάστες, κυρίως Αφρικανοί ή Ασιάτες, έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία από την αρχή του έτους μόνο από την συγκεκριμένη περιοχή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πλευρά της Τουρκίας πολλές χιλιάδες περιμένουν τη σειρά τους!

Η τελευταία ομαδική σύλληψη λαθρομεταναστών που οι Τούρκοι δουλέμποροι  εγκατέλειψαν πάνω σε μια νησίδα του Έβρου ενώ τα νερά είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα, είναι χαρακτηριστική... Οι απελπισμένοι μετανάστες σκαρφάλωσαν στα δέντρα της νησίδας προσπαθώντας να σωθούν από το ορμητικά νερά του ποταμού που όλο και ανέβαιναν!


Συνολικά  συνελήφθησαν 42 άτομα και ανάμεσά τους ήταν ένδεκα γυναίκες και τρία μικρά παιδιά! Η αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας οργάνωσε επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν περιπολικά και βάρκες και, όταν οι αστυνομικοί προσέγγισαν τη νησίδα στη μέση του ποταμού Έβρου, βρήκαν τους άτυχους αλλοδαπούς σκαρφαλωμένους πάνω σε δέντρα! Οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν με λέμβο στην όχθη του ποταμού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποκάλυψαν ότι τους είχαν παρατήσει στη νησίδα οι Τούρκοι δουλέμποροι, ενώ ένας από αυτούς χάθηκε στα νερά καθώς προσπαθούσε να διασχίσει το ορμητικό ποτάμι!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου