Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Πρόκληση στα σχολικά βιβλία των Αλβανών!

141010-alvanikavivliaΔεν μας έφταναν οι Τούρκοι που φτάνουν τα σύνορα μέχρι την Καβάλα, δεν μας έφταναν οι Σκοπιανοί με την ... "Μακεδονία του Αιγαίου" έχουμε και τους Αλβανούς που διεκδικούν την περιοχή της Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα! Το μόνο που μας λείπει είναι η διεκδίκηση της Κρήτης από τους Αιγύπτιους, για να κλείσουμε από όλες τις πλευρές!
Όχι δεν μας ήλθε έτσι ξαφνικό και συναισθηματικό. Απλά ήλθαν στην δημοσιότητα κάποιες αθλιότητες σχολικών βιβλίων της γειτονικής και "φίλης" Αλβανίας, της οποίας την ένταξη προωθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Ο λόγος για την «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ' Λυκείου των σχολείων της χώρας. Σε αυτή, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο - το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (TrevaShqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» εκτός συνόρων.

Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών τoυ κράτους των Σκοπίων και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείτε από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων, οι οποίοι σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
Σε αντίθεση με εμάς που αφαιρούμε από τα σχολικά μας βιβλία μέχρι και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, οι Αλβανοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν στο άμεσο μέλλον και το περνάν αυτό πολύ καλά- έστω και με εντελώς αβάσιμα επιχειρήματα- στις νέες τους γενιές. Αλλά ξεχάσαμε εμείς εδώ πια έχουμε απλή "Παιδεία" και όχι "εθνική Παιδεία"!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου