Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Εύσυμα για το .."στράγγισμα" μισθωτών και χαμηλοσυνταξιούχων ...τους λιώσατε

Τα εύσημα και του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένεται να λάβει και σήμρα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με το δεξί του χέρι, καθηγητή Γ. Ζαννιά, πρόεδρο των εμπειρογνωμόνων, μετέχουν στην ετήσια σύνοδο του περιβόητου διεθνούς οργανισμού.

Εύσημα γιατί κατόρθωσε να...μειώσει μέσα σε ένα χρόνο το έλλειμμα από 30 δισ. σε κάτι παραπάνω από 16 δισ., κόβοντας με το τσεκούρι μισθούς-συντάξεις και εισάγοντας μια καταιγίδα φόρων επί των γνωστών «υποζυγίων».

Οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί εκεί και πάλι, την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, όταν υπέγραψαν και με το ΔΝΤ τον συνολικό δανεισμό της χώρας με 110 δισ. ευρώ. Είχαν, τότε, χαρεί χαράν μεγάλην οι κ. Παπακωνσταντίνου και Ζαννιάς, γιατί «είχαν επιτύχει να λάβουν ως δάνειο ποσόν που ισοδυναμούσε με 33 φορές την ποσόστωση της χώρας στο ΔΝΤ, όταν το ρεκόρ κατείχε η Κορέα με 12 φορές».
Εις ανάμνησιν, υπάρχει κορνιζαρισμένη, μας λένε, πάνω από το γραφείο του κ. Ζαννιά στην Αθήνα φωτογραφία εκείνης της ημέρας. Δημοσιεύτηκε στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και έδειχνε τις τρεις ελληνικές φιγούρες (είχε προστεθεί και ο Π. Ρουμελιώτης) στην απέραντη μοναξιά μιας αίθουσας του ΔΝΤ, που βασίλευε το μαύρο φόντο, να δίνουν συνέντευξη Τύπου.
Τώρα πηγαίνουν, υποτίθεται, με τον αέρα του «νικητή». Που πέτυχε, όμως, μια πύρρειο νίκη, αφού στο εσωτερικό της χώρας διέλυσε την κοινωνική συνοχή.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου