Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πακιστάν: Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές δολοφονούν οικογένεια χριστιανών

Δικηγόρος που προσπάθησε να υπερασπιστεί χριστιανούς, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε τους παιδιά.

Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν - Ισλαμιστές εξτρεμιστές σκότωσαν ένα χριστιανό δικηγόρο, την σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή τόλμησε να υπερασπιστεί έναν χριστιανό που ζητούσε νομική προστασία από ένα γνωστό μουσουλμάνο τοκογλύφο.
Η αστυνομία βρήκε τα πτώματα του δικηγόρου και ευαγγελιστή Edwin Paul και της οικογένειάς του το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου, στο σπίτι τους στο Haripur, μια μικρή πόλη κοντά στο Abbotabad της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa (ή παλαιότερα γνωστή ως NWFP).
Το θύμα και η σύζυγός του Ruby Paul, μαζί με τα πέντε παιδιά τους, ηλικίας από 6 έως 17 ετών, είχαν πυροβοληθεί και είχαν βρει το θάνατο.
«Στις 28 Σεπτέμβρη γύρω στις οκτώ το πρωί, λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την αποικία Sher Khan ότι οι άνθρωποι είχαν ακούσει πυροβολισμούς, και υπήρξε μια ομάδα ανθρώπων που έβγαιναν τρέχοντας από ένα σπίτι και απομακρύνθηκαν γρήγορα με το αυτοκίνητο», είπε ο αστυνομικός. «Πήγαμε και βρήκε επτά πτώματα στο σπίτι».
Ο Mushtaq Khan, μουσουλμάνος γείτονας του Paul, δήλωσε στο χριστιανικό δίκτυο Compass’ ότι την προηγούμενη ημέρα μια ομάδα ένοπλων ανδρών είχε απειλήσει τον δικηγόρο.
"Τη Δευτέρα μια ομάδα ενόπλων ανδρών σταμάτησε τον Paul και τον έπιασαν από το γιακά, λέγοντας:«Φύγε από την πόλη σε 24 ώρες - ξέρουμε πώς να πετάμε έξω τους Χριστιανούς, δεν θα επιτρέψουμε έστω και έναν χριστιανό να ζήσει εδώ. Θα τους κρεμάσουμε όλους στο δρόμο, έτσι ώστε κανείς χριστιανός να μην τολμήσει ποτέ να μπει στην γη των Hazara. "
Οι Χαζάρα είναι έποικοι από το βόρειο Πακιστάν και είναι ένα μείγμα εθνοτήτων Punjabi Jats και Παστούν (ονομάζονται επίσης Pathans). Η κοινότητα των Hazara που τράβηξε την προσοχή όταν απαίτησαν μια ξεχωριστή επαρχία για τον εαυτό τους, όταν η NWFP έγινε Khyber Pakhtunkhwa, υποστηρίζει οικονομικά τις τοπικές ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες, ενώ είναι γνωστοί για τον μεγάλο τόκο έως 400% που βάζουν στους χριστιανούς.
Ο Paul εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην περιοχή τον Φεβρουάριο.
Είχε αναλάβει την υπόθεση του Robin Mehboob, ενός χριστιανού οδηγού ταξί στην Haripur που είχε πάρει δάνειο 150.000 ρουπίες (US $ 1.725) από τον Noor Khan, έναν γνωστό μουσουλμάνο τοκογλύφο του Πουντζάμπ, για να αγοράσει ένα ταξί. Αρχικά ο Noor Khan συμφώνησε ότι ο Mehboob θα πρέπει να του καταβάλει 224.000 ρουπίες (2,580 δολάρια ΗΠΑ) μετά από ένα έτος, όπως λέει ο Mehboob.
"Έδωσα τα έγγραφα της ιδιοκτησίας μου ως εγγύηση», είπε ο Mehboob, "αλλά στη συνέχεια οι τόκοι αυξήθηκαν σε 500 τοις εκατό, επειδή είμαι Χριστιανός – και είχε την απαίτηση να πάρει πίσω 1,12 εκατομμύρια ρουπίες [US $ 12.893]. Έχουν κατάσχει την ιδιοκτησία μου και έχουν κατασχέσει και το ταξί μου. Είμαι ένας φτωχός άνθρωπος, το ταξί είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος για μένα».
Ο Paul πήρε τον Mehboob και τα έγγραφα της αρχικής συμφωνίας του δανείου και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Haripur.
«Συζητήσαμε με έναν αστυνομικό, που είπε:« Μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν πρόκειται να καταθέσει εναντίον του Noor Khan, δεδομένου ότι υποστηρίζεται από εξτρεμιστικές ομάδες», λέει ο Mehboob. "Εμείς υποβάλαμε την καταγγελία, και ένας από τους αστυνομικούς ενημέρωσε τον Khan ότι πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα."
Στο δρόμο της επιστροφής τους από το αστυνομικό τμήμα, τρία αυτοκίνητα που ήταν γεμάτα από ανθρώπους του Noor Khan σταμάτησαν κοντά στο σπίτι του.
"Βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητα και είπαν,«Πώς τολμάτε εσείς χριστιανοί να πηγαίνετε στην αστυνομία, δεν ξέρετε ότι εμείς είμαστε ο νόμος εδώ;» Μας επιτέθηκαν, χτυπώντας μας με γροθιές και κλομπ, και μας προειδοποίησαν ότι αν προσπαθήσουμε να ζητήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια , θα μας σκότωναν".
Ο Mehboob έφυγε από το Haripur εκείνη τη νύχτα και πήγε στον αδελφό του στο Sialkot.
Ο Paul έγραψε στην κυβέρνηση της επαρχίας Khyber Pakhtunkhwa, σε χριστιανικές οργανώσεις και σε εκκλησίες ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας πώς ο Noor Khan και οι εξτρεμιστικές ομάδες έδιωχναν τους χριστιανούς από την περιοχή παίρνοντάς τους τις ιδιοκτησίες τους ή απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν αν δεν τους πωλήσουν τα σπίτια τους.
Οι μουσουλμανικές εξτρεμιστικές ομάδες που είναι οι πιο ενεργές στην περιοχή είναι η απαγορευμένη Jamat ul Dawa, οι Σουνίτες Tahreek, και ορισμένες ομάδες που συνδέονται με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν. Οι εξτρεμιστικές ομάδες έφτιαχναν πλαστά έγγραφα για να αποκτήσουν τις περιουσίες που ανήκουν σε χριστιανούς και οι επενδυτές των Hazara στηρίζουν την εκστρατεία, όπως αναφέρουν χριστιανοί της περιοχής.
Οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι έχουν απειλήσει επίσης, πολλούς χριστιανούς με θάνατο αν δεν αλλαξοπιστήσουν, είπαν.
Ο πάστορας Rehmat Naeem της Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Haripur είπε στην 'Compass’ ότι έχει λάβει και αυτός απειλές.
"Κάποιοι εξτρεμιστές μας απειλούν μέσω τηλεφωνημάτων και επιστολών, ζητώντας μας να φύγουμε από το Haripur," είπε ο πάστορας Naeem. "Πολλοί Χριστιανοί αναγκάστηκαν να πουλήσουν την περιουσία τους σε πολύ χαμηλές τιμές και να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο Edwin Paul προσπάθησε να βοηθήσει τους Χριστιανούς - ακόμη και να μιλήσει στις αρχές, αλλά κανείς δεν ήταν έτοιμος να καταθέσει εναντίον των εξτρεμιστών ".
Ο πάστορας Naeem πρόσθεσε ότι πριν από δύο μήνες εξτρεμιστές απήγαγαν οκτώ ιεραποστόλους. Έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και οι δύο άλλοι θεωρούνται νεκροί.
Ο Γενικός Γραμματέας της περιοχής των Hazara, Ali Ahmed δημοσίευσε μια δήλωση που διατάζει μία επιχείρηση της αστυνομίας "σύμφωνα με το Νόμο για την Τρομοκρατία κατά των εξτρεμιστών και των Hazaras, που διώχνουν βίαια τους χριστιανούς και έχουν σκοτώσει επτά αθώους ανθρώπους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει τις θρησκευτικές μειονότητες. Είναι καθήκον του κράτους να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών", λέει η δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου