Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η «πράσινη ανάπτυξη», τα πράσινα άλογα και οι μπίζνες των Παπανδρέου

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ

Σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα, το πρώτο Επενδυτικό Φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, με ατζέντα τη χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων. Πρόκειται για ένα πραγματικό μπίζνες-πάρτυ στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί χωρών, τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών. Το πάρτυ αυτό διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) αλλά και από το Ινστιτούτο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cense). Το «Ινστιτούτο» αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια ΜΚΟ, στην οποία Ιδρυτής και Πρόεδρος είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου! Τελικά, από ότι φαίνεται η οικογενειοκρατία δεν υπάρχει μόνο στη Βόρεια Κορέα!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επενδυτικό αυτό φόρουμ, «πάει πακέτο» και στηρίζεται ουσιαστικά, από την πολυδιαφημισμένη από την Κυβέρνηση Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Αθήνα. Η Σύνοδος μάλιστα αυτή, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού και συνδιοργανώνεται από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, δηλαδή με λεφτά του ελληνικού λαού! Πληρώστε κορόιδα Έλληνες.

Με άλλα λόγια, βλέπουμε πως… η Κυβέρνηση του περιβαλοντοκτόνου fast track και ειδικότερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσπαθούν να παίξουν ρόλο «μεσιτών», σε πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν παράλληλα να διαφημίσουν τη δήθεν «πράσινη ευαισθησία» τους! Με μπόλικη μάλιστα δόση οικογενειοκρατίας…
Λίγα λόγια για την ΜΚΟ i4sence
H i4cense (Institute for Climate and Energy Security) είναι μια ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διακηρυγμένος σκοπός της, είναι η «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, προσπαθεί να παίξει το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.
από το εξαιρετικό Alkimos archive
πηγή

1 σχόλιο:

  1. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε να κάνει τη χώρα «σκουπιδότοπο» της Ιταλίας

    Μπροστά στην οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα των ΕΛΛΗΝΩΝ, ανεβάζοντας το εξωτερικό χρέος στα 430 δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με ορθόδοξους και ανορθόδοξους τρόπους για να απαλύνει την οικονομική αλλά και πολιτική κρίση, που εδώ και δύο χρόνια μαστίζει τη χώρα.
    Πριν από λίγες μέρες η Αλβανία είπε ναι χωρίς κανένα όρο στους επενδυτές του Κατάρ αφού με την Ελλάδα δεν τα βρήκαν. Οι Καταρινοί βρήκαν στην Αλβανία και το χώρο και φθηνό εργατικό δυναμικό για την κολοσσιαία ενεργειακή επένδυση των 2,5 δις ευρώ.

    Δεν είναι πρώτη φορά που η ΕΛΛΑΔΑ θα γινόταν δέκτης ακόμα και καρκινογόνων αποβλήτων, που όχι μόνον δεν έχουν επεξεργαστεί κατάλληλα, αλλά έχουν μείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο έλεος των καιρικών φαινόμενων κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

    Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι την απόφαση της για την επένδυση στον ΑΣΤΑΚΟ την στήριζε σε άρθρο νόμου για την Προστασία των επενδύσεων FAST TRUCK . Στην απόφαση ΔΕΝ αντέδρασαν η αντιπολίτευση, ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ οι οικολόγοι και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητώντας από τον πρωθυπουργό ν’ αναβάλει την απόφασή του. Ο ΓΑΠα, όχι μόνον επέΜΕΝΕ στην πρωταρχική του δέσμευση με τον QATAR-αμενο ομόλογό του, αλλά κατηγορεί κι από πάνω τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ως μαφιόζους και πως αυτοί εκπροσωπούν τον αναρχισμό και είναι οι σημερινοί μαρξιστές –λενινιστές, απαντώντας παράλληλα ότι θα δεχτούν κυρίως ανακυκλώσιμα είδη ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ QATAR-αμενης ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΙΠΟΥΣ .(Όσο για τουρισμό ξεχάστε το)
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΡΗΤΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΙΠΩΝ .( Ηδη την πληρώνουμε στα τιμολόγια της ΔΕΗ λόγο καύσεως ρυπογόνου λιγνίτη )
    ( ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ). (τέλος πάντων)
    ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο φερόμενος ως = ΑΦΕΛΗΣ= ΓΑΠας ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΕΙΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΣΤΟΥΣ QATAR- αμενους ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ GAPα .

    ΚΑΙ καθώς ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ 1990 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ εισάγοντας ΑΤΕΛΩΣ ΑΛΒΑΝΟΕΙΔΗ ΚΤΗΝΗ.
    Εις απάντηση αυτού ΟΙ ΜΗ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ εναπομείναντες ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.

    ΠΗΓΗ HEIL GAP

    ΑπάντησηΔιαγραφή