Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Εβραίοι έποικοι έκαψαν τζαμί

Εβραίοι έποικοι έβαλαν φωτιά σε τζαμί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τις τοπικές παλαιστινιακές αρχές. Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που εντείνονται οι αμερικανικές προσπάθειες για τη διάσωση των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.
 
Έξι ένοπλοι άνδρες έφθασαν με αυτοκίνητο γύρω στις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος) στο χωριό Μπέιτ Φατζάρ, κοντά στη Βηθλεέμ στη νότια Δυτική Όχθη και σταμάτησαν έξω από το τζαμί, δήλωσαν παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες.

Έγραψαν στους τοίχους του τεμένους προσβλητικά συνθήματα στα εβραϊκά πριν μπουν στο εσωτερικό και βάλουν φωτιά. Έφυγαν είκοσι λεπτά αργότερα.

Ισραηλινοί στρατιώτες έφθασαν στο σημείο αυτό και έσβησαν τη φωτιά, ενώ ανάγκασαν τους εποίκους να φύγουν. Ανάμεσα στους έξι ενόπλους, αρκετοί φορούσαν το κιπά στο κεφάλι και ένας είχε καλυμμένο το πρόσωπο, πρόσθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.


Δεκαπέντε αντίτυπα του Κορανίου και τα χαλιά του τεμένους κάηκαν, δήλωσε ο Αλι Ταουάμπτι, μέλος δημοτικού συμβουλίου στο χωριό Μπέιτ Φατζάρ. Είναι η τέταρτη βεβήλωση τεμένους στη Δυτική Όχθη από το Δεκέμβριο. Και αυτή η επίθεση αποδίδεται σε εβραίους εποίκους.

"Όταν ο κόσμος είδε τη φωτιά, έτρεξε να τη σβήσει. Έποικοι μπήκαν στο άσπρο Peugeot τους και έφυγαν μακριά", πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση στο Μπέιτ Φατζάρ.

"Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο εξετάζουμε με τη μέγιστη βαρύτητα και θέλουμε να βρούμε αυτούς που ευθύνονται όσον το δυνατόν συντομότερα", είπε η εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Αβιταλ Λίμποβιτς.

Η ισραηλινή αστυνομία διενεργεί έρευνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μίκι Ρόζενφελντ προσθέτοντας ότι ισραηλινοί εμπειρογνώμονες μετέβησαν στο σημείο για να καθορίσουν τα αίτια της φωτιάς. Ο εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε στην ταυτότητα των δραστών.

Εξτρεμιστές έποικοι τους τελευταίους μήνες εφαρμόζουν μια τακτική συστηματικών αντιποίνων, με επιθέσεις εναντίον παλαιστινιακών στόχων κάθε φορά που οι ισραηλινές αρχές λαμβάνουν μέτρα τα οποία οι έποικοι θεωρούν ότι τους πλήττουν.

Ο Σαούλ Γκόλντστεϊν, ο επικεφαλής του συγκροτήματος των εβραϊκών οικισμών του Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη δήλωσε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, υπογραμμίζοντας ότι οι δράστες μπορεί να μην είναι υποχρεωτικά εβραίοι.

Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε απερίφραστα τον εμπρησμό κάνοντας λόγο για σοβαρή κλιμάκωση της εποικιστικής βίας εναντίον των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Γάσαν αλ-Χατίμπ.

Οι παλαιότεροι εμπρησμοί σε τεμένη είχαν σημειωθεί στην περιοχή της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική 'Οχθη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να ήμασταν άξιοι και εμείς eδω να τα καίγαμε και τα τζαμιά τους και τα υαλικά τους .
    Γιατί όπως πάμε και με την φοβία που μας έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι σε κάνα δυο χρόνια μας βλέπω να μετατρέπουμε και την μητρόπολη Αθηνών σε τζαμί μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσουμε τους εποίκους μας .
    Ένα μπράβο από μένα στους εβραίους .
    Εξ αλλού οι ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ήταν κατά πλειοψηφία χριστιανοί μέχρι που τους κατάσφαξαν στην Ιορδανία .
    Γιατί τζαμιά λοιπόν συζητάμε .
    Μονό για μπουλντόζα χρειάζεται , γιατί η φωτιά μπορεί να διαδοθεί και παραδίπλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή