Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση των "Αθέατων" του Σπύρου Χατζάρα

121010-xatzaras«Όλες οι επαναστάσεις των φτωχών, αποτελούν καρπό συνωμοσίας των πλουσίων», ακούσαμε τον ιστορικό Δημήτρη Μιχαλόπουλο να τονίζει με νόημα στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου του δημοσιογράφου Σπύρου Χατζάρα «Οι Αθέατοι... και οι αχυράνθρωποί τους» (από τις εκδόσεις Ευρώτας-Νέα Θέσις), στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Οι απόψεις του δημοσιογράφου του Blue Sky, βρίσκουν ανταπόκριση σε ευρύ ακροατήριο, καθώς αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις της χρηματοπιστωτικής διεθνούς.
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της «ΕΩ» Νίκος Χιδίρογλου, ο οποίος στην εισαγωγή του μίλησε για μια Ευρώπη «που μετατρέπεται γοργά σε Ευραβία» και για μια Αθήνα «που αν δεν αντιδράσουμε σε λίγο θα μοιάζει σε τριτοκοσμικό κολαστήριο», υπογραμμίζοντας ότι έρχονται αγώνες ενάντια στην μη κυβερνητική διεθνιστική γραφειοκρατία, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τη μεταλλαγμένη νέα αριστερά και τον τοκογλυφικό καπιταλιασμό, τα ανοικτά σύνορα που μας καθιστούν ευάλωτους, την κοινωνική εξαχρείωση που μας επιβάλλεται με τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και την πρόταξη της ελευθεριότητας, αλλά και τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της κοινωνίας μας.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας, προέβη σε μια εκτενέστατη όσο και ιδιαίτερα αντισυστημική και «αιρετική» ανάλυση των διεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεγυμνώνοντας την κομμουνιστική ιδεολογία και τα υποχείριά της και υπογραμμίζοντας παράλληλα το ρόλο του εβραιοβούλγαρου στην καταγωγή σοβιετικού διπλωμάτη Ρακόφσκι (ο οποίος εκτελέστηκε στα πλαίσια των διώξεων στην ΕΣΣΔ το 1938), στη συνωμοσία που έχουν στήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό οι Αθέατοι, οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα και δημιουργούν το απαραίτητο υπόβαθρο για τις «αλλαγές», με τα «ψευδογεγονότα». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η απολογία του Ρακόφσκι, που αναδεικνύει το μέγεθος και το βάθος της γεωπολιτικής, γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής μηχανικής που ασκείται από τους Αθέατους, δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ οι προβλέψεις του σοβιετικού διπλωμάτη, όπως εκφράστηκαν τότε, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης, ο οποίος μίλησε για τον συνάδελφό του και την παραγωγική συνεργασία τους, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο περιεχόμενο του βιβλίου, αναδεικνύοντας ιδιαίτερες πτυχές, όπως το ρόλο των δεξαμενών σκέψης που δημιουργήθηκαν από τους Αθέατους και συμβάλλουν στη δημιουργία του «κατάλληλου» υπόβαθρου για την επέλαση της Νέας Τάξης. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοτυπία του υλικού και στην ιστορική του αξία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου