Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

"Εργολαβία" υπέρ της προώθησης ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ζητούν την χαλάρωση της σθεναρής αντίστασης της Ελλάδας στο θέμα αυτό, ως ..αντιστάθμισμα της οικονομικής βοήθειας!

Την προώθηση της υποψηφιότητας της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ ανέλαβε εργολαβικά με έκθεση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή το συντηρητικό αμερικανικό «θινκ τανκ» Heritage Foundation, το οποίο καλεί τη διοίκηση Ομπάμα να...ασκήσει την επιρροή της, πιέζοντας την Αθήνα να εγκαταλείψει την «άδικη» τακτική του βέτο.
Το Ινστιτούτο χαρακτηρίζει τη διαφορά για την ονομασία ως «καθαρά διμερή» και καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να είναι ένας εταίρος που φέρνει μόνο εμπόδια.
Η βασική πολιτική θέση της έκθεσης εξηγεί την πρόσφατη στροφή της ηγεσίας των Σκοπίων, αφού συνοψίζεται στην πρόταση που έκαναν οι Γκρούεφσκι και Μιλόσοσκι να γίνει η ένταξη με την προσωρινή ονομασία (FYROM) και παράλληλα να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ.

Οι συντάκτες της έκθεσης δεν σταματούν εδώ, αλλά καλούν και τους «συμμάχους των ΗΠΑ» (Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία) να θεωρήσουν ως «top priority» την υπόθεση αυτή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα και να πιέσουν αναλόγως την Αθήνα.
Ρίχνουν μάλιστα και ως μπηχτή το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ παρά το ότι έχει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Ελλάδας διατηρεί περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Το Heritage χρησιμοποιεί ως «κλου» το γεγονός ότι η Ελλάδα έλαβε τον τελευταίο χρόνο «τεράστια οικονομική και πολιτική στήριξη από την ευρω-ατλαντική κοινότητα» και τώρα πρέπει να ανταποδώσει τις φιλικές χειρονομίες!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου