Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Γυναίκα που είναι σε κώμα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι!

 Μία κοπέλα από τη Σομαλία που τους τελευταίους μήνες ζει με μηχανική υποστήριξη, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.
 Η 28χρονη κοπέλα πάσχει από μία επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο κι έπειτα από κύηση 28 εβδομάδων οι γιατροί του νοσοκομείου Σάντα Άννα του Τορίνο, αποφάσισαν να πάρουν το μωρό με καισαρική τομή, διότι η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε τις τελευταίες μέρες.
 Το κοριτσάκι ζυγίζει μόλις 760 γραμμάρια και οι γιατροί το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.
 Ο καθηγητής Ενρίκο Μπερτίνο ανέφερε: «πρέπει να διαπιστώσουμε ποια είναι η κατάσταση των οργάνων του μωρού, διότι γεννήθηκε από μητέρα της οποίας οι ζωτικές λειτουργίες έχουν βλαφθεί ανεπανόρθωτα εδώ και μήνες. Είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, που συναντούμε, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια»!
 Στο μωρό δόθηκε το όνομα της μητέρας του που είναι Ιντίλ και τώρα πια ειδική επιτροπή από γιατρούς πρέπει να εξετάσει σε ποια κατάσταση είναι η εγκεφαλική λειτουργία της νεαρής Σομαλής. Στη συνέχεια θα αποφασίσει αν πρέπει να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα που της επέτρεψαν να κυοφορήσει και να φέρει στον κόσμο τη μικρή Ιντίλ. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου