Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Η ιταλική αντιτρομοκρατική φοβάται μαζική μετάβαση από τα Εξάρχεια των Αθηνών...


Έντονη ανησυχία, προκαλούν οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, σύμφωνα με τον οποίο «στην διαδήλωση που οργανώνει το Σάββατο στη Ρώμη το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν βίαιες ομάδες, προερχόμενες και από το εξωτερικό».

«Η μεγάλη πλειοψηφία των διαδηλωτών θα κατέβει στους δρόμους ειρηνικά, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος, κάποιες ομάδες, να αποκοπούν από την πορεία και να αρχίσουν να σπάνε βιτρίνες», δήλωσε ο Μαρόνι σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai. Η εφημερίδα της Ρώμης "Ιλ Μεσσατζέρο", σε σχετικό της άρθρο με τίτλο «η ιταλική αντιτρομοκρατική φοβάται μαζική μετάβαση από τα Εξάρχεια των Αθηνών», τονίζει ότι «ο μεγαλύτερος συναγερμός, για την αυριανή διαδήλωση, αφορά τον κίνδυνο παρείσφρησης Ελλήνων αναρχικών, αλλά και Γάλλων, Βάσκων, Γερμανών και ακόμη και Σέρβων». Σύμφωνα με την Ιλ Μεσσατζέρο, «η κινητοποίηση του συνδικάτου Fiom-Cgil, καταφέρνει να απορροφήσει άμεσα την δυσφορία που παρατηρείται στο εξωτερικό».


«Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, προσπαθούν να αποτρέψουν, ή τουλάχιστο, να ελέγξουν, την μαζική άφιξη ομάδων διαδηλωτών που μπορεί να προκαλέσουν ταραχές στην αυριανή διαδήλωση. Και να αποφύγουν τυχόν υποτίμηση του κινδύνου, όπως συνέβη στην Γένοβα το 2001, με την διάσκεψη G8 και στο στάδιο της ίδιας πόλης, την περασμένη Τρίτη», υπογραμμίζει ο ιταλός δημοσιογράφος Μάσιμο Μαρτινέλι. Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή διαδήλωση οργανώνεται από το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας, Cgil, το οποίο, με τον ειδικό τομέα του Fiom, αντιτίθεται στην προσπάθεια της Fiat να πετύχει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων και στην υπογραφή μεμονωμένων συμφωνιών, στην κάθε παραγωγική μονάδα.

Ο υπεύθυνος της Fiom, Μαουρίτσιο Λαντίνι, τόνισε ότι «δεν προκύπτει να υπάρχει κανένας κίνδυνος επεισοδίων αλλά, σε κάθε περίπτωση, η τήρηση της δημόσιας τάξης, συνεχίζει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου εσωτερικών».

Από την κεντροαριστερά, τόσο ο πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, της "Ιταλίας των Αξιών", όσο και ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι, του "Δημοκρατικού Κόμματος" προσθέτουν ότι «δεν πρέπει να καλλιεργηθεί ένταση και, αντιθέτως, αν υπάρχουν απόρρητες πληροφορίες, να αξιοποιηθούν και να υιοθετηθούν όλα τα δέοντα, σχετικά μέτρα».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου