Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ: Αλβανοί από το χωριό Λαζαράτι άνοιξαν πύρ μέσα στην πόλη της Δερβιτσάνης

Αλβανοί από την μεγαλύτερη χασισοφυτεία της Αλβανίας, το χωριό Λαζαράτι, επισκέφτηκαν την κωμόπολη Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως με τα όπλα τους σπέρνοντας τον πανικό μέσα στην πόλη και θέτοντας τους κατοίκους σε κίνδυνο.
Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με δελτίο τύπου καταγγέλλει την ύποπτη ανοχή του αλβανικού κράτους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που στοχοποιούν επικίνδυνα τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα τη στιγμή που οι άγνωστοι πυροβολούσαν στην Δερβιτσάνη,  βρίσκονταν στο Αργυρόκαστρο, μετά τις επισκέψεις του νωρίτερα σε περιοχές της Ελληνικής Μειονότητας μεταξύ αυτών και της Δερβιτσάνης.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην κωμόπολη μίλησε για την προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση του για την προστασία και την ανάπτυξη της Ελληνικής Μειονότητας. Είναι η πολλοστή φορά μέσα στους τελευταίους μήνες που άγνωστοι με τη χρήση των όπλων προσπαθούν να εκφοβίσουν την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Και η Αλβανία οφείλει στη χώρα μας την απόδοση ποσού 218.000.000 δραχμών (σε τιμές 1942), που κατέβαλε αναγκαστικά η κατεχόμενη τότε Ελλάδα στα Τίρανα το 1942, για ζημιές που προκάλεσε δήθεν ο Ελληνικός Στρατός στην Αλβανία, κατά την νικηφόρα προέλασή του στη Βόρειο Ήπειρο! Ήταν μια ατιμωτική καταβολή, με την Ελλάδα υπό Γερμανική-ιταλική-βουλγαρική Κατοχή, συν την εγκληματική δράση των Τσάμηδων στην Ήπειρο! Και το ποσό αυτό, με τον υπολογισμό ενός ικανού επιτοκίου, οφείλει να επιστραφεί, όχι τόσο για οικονομικούς, όσο για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και τιμής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή