Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Πληρώνουμε ακριβά τους μετανάστες και στην Υγεία

171010-nosokomeioelladaΜε 150 εκατομμύρια ευρώ φέρονται να επιβαρύνουν οι μετανάστες το ΕΣΥ, τη στιγμή που οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται στα 2,6 δις ευρώ. Τουλάχιστον αυτή είναι η εκτίμηση του υπουργείου Υγείας. Ερώτηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, υπέβαλε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, με θέμα την οικονομική επιβάρυνση του ΕΣΥ από τη δωρεάν περίθαλψη παράνομων μεταναστών. Όπως επισήμανε ο υπ. Περιφερειάρχης Αττικής, «επί σειρά ετών, πλήθος μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων έχουν διέλθει παρανόμως των ελληνικών συνόρων, εξετάζονται και περιθάλπονται από τα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς ούτε καν το ελάχιστο αντίτιμο που απαιτείται, το οποίο όμως καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ρώτησε ποια είναι η συνολική δαπάνη και γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση κατά των Ελλήνων. Στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Μιλάμε από 150 έως 400 εκατομμύρια ετησίως, το οποίο [ποσό] σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας καταφέρθηκε κατά της μη καταβολής του ελάχιστου τιμήματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΣΥ πρέπει να τελειώνει με την τσαπατσουλιά, τη γενναιοδωρία, τη μαγκιά και την τσάμπα καλοσύνη, «όταν άλλος πληρώνει», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
elkosmos.gr

1 σχόλιο:

 1. http://www.greekalert.com/2010/10/blog-post_9914.html
  Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010
  Οργανωμένη επίθεση αλλοδαπών σε ηλικιωμενους και γυναικόπαιδα στην Πλατεία Αττικής!!!
  ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!

  Πριν από λίγο οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών επιτέθηκε με ρόπαλα και πέτρες σε ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα στην πλατεία Αττικής...

  Η ομάδα των αλλοδαπών βγήκε από παράνομο τζαμί που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία!

  περισσότερα σε επόμενο ποστ
  από greekalert στις 16.10.10

  ΑπάντησηΔιαγραφή