Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Μάχη αστυνομικών με δουλεμπόρους στην εθνική οδό - Αφόπλισαν αστυνομικούς και πήραν φορτηγό με 50 λαθρομετανάστες!

Φορτηγό με περίπου 60 παράνομους μετανάστες κατάφεραν και άρπαξαν αλλοδαπά μέλη κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων μπροστά στα μάτια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Έως αυτή τη ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής για τον εντοπισμό του οχήματος και των μη νόμιμων μεταναστών. Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δυο από τα μέλη του κυκλώματος και αναζητούνται άλλοι δυο συνεργοί τους τα στοιχείων των οποίων είναι γνωστά στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας όταν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είχαν πληροφορίες πως σε μικρό κόλπο κοντά στον Ισθμό Κορινθίας σκάφος θα αποβίβαζε λαθρομετανάστες. Κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών πήγε στη περιοχή και εντόπισε ένα ύποπτο φορτηγό μέσα στο οποίο είχαν κρυφτεί οι μη νόμιμοι μετανάστες. Ακολούθησε καταδίωξη προς την Αργολίδα και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το φορτηγό ωστόσο ο οδηγός του κατάφερε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί όμως κατάφεραν και συνέλαβαν έναν "ομογενή" από την πρώην Σοβιετική Ένωση ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν «συνοδευτικό» του φορτηγού και είχε ως ρόλο να ενημερώσει σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Στη συνέχεια ένας από τους αστυνομικούς, οδηγώντας το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες, δυο συνάδελφοι του με περιπολικό και τον συλληφθέντα και ο τέταρτος αστυνομικός με το αυτοκίνητο του δράστη πήραν το δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα.

Στα φανάρια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο ένοπλοι πλεύρισε το φορτηγό στο οποίο έκλεισε το δρόμο. Ξαφνικά βγήκαν οι δράστες και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στους κακοποιούς και στους αστυνομικούς που οδηγούσαν το φορτηγό και το αυτοκίνητο του συλληφθέντα ομογενή χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Την ίδια ώρα, οι άλλοι δυο αστυνομικοί κρατούσαν τον συλληφθέντα μέσα στο περιπολικό καθώς υπήρχε φόβος απόπειρας απόδρασης.


Τελικά οι ένοπλοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. με τους οποίους αντάλλαξαν τους πυροβολισμούς και τους πήραν δυο υπηρεσιακά τους όπλα. Ακολούθως ένας εξ αυτών άρπαξε το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ τον ακολούθησε και ο συνεργός του με το αυτοκίνητο τους έχοντας μαζί του τα όπλα των αστυνομικών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Λίγα λεπτά αργότερα άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον οδηγό του αυτοκινήτου, έναν Ιρακινό, στο ύψος του Χαϊδαρίου. Μέσα στο όχημα του βρέθηκαν και τα δυο υπηρεσιακά όπλα των αστυνομικών.
Επίσης στην Ασφάλεια Αττικής έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένας Ινδός ο οποίος εκτιμάται πως ήταν μέλος του κυκλώματος.

Ο δεύτερος δράστης και... το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης!

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου