Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Αλβανοί έκρυβαν σε βαρέλια 15 κιλά χασίς

Μεγάλο χτύπημα στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών πέτυχε η Αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης, με την εξάρθρωση πενταμελούς σπείρας Αλβανών που εισήγαγαν στην Ελλάδα πολύ μεγάλες ποσότητες χασίς και τις έκρυβαν σε… βαρέλια μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο!...

«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν ένας 38χρονος και άμεσοι συνεργοί του δύο άνδρες συμπατριώτες του ηλικίας 30 και 30 και δύο γυναίκες 37 και 20 χρόνων. Με πλαστή ρουμανική ταυτότητα νοίκιαζαν διάφορα σπίτια στην πόλη, όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά. Όταν συμφωνούσαν να τα διαθέσουν σε μικροδιακινητές, ο «εγκέφαλος» τα έκρυβε σε «καβάντζες» στη γύρω περιοχή, ενώ οι συνεργοί του παρακολουθούσαν τις κινήσεις του από τα μπαλκόνια μιλώντας του με κινητό αν έβλεπαν ύποπτες κινήσεις. Οι συνεργοί ήταν αυτοί που κατέβαιναν για να κάνουν τις συναλλαγές με τα «βαποράκια» και, αφού έπαιρναν τα χρήματα, τους υποδείκνυαν πού βρίσκονταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.

Όμως, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις τους και τους έπιασαν «στα πράσα». Σε ένα από τα διαμερίσματα- κρυψώνες βρέθηκαν μέσα στα βαρέλια ακατέργαστο χασίς βάρους 14 κιλών και 460 γραμμαρίων και μέσα σε μια… ταμειακή μηχανή 20 γραμμάρια κοκαΐνης και 50 γραμμάρια ηρωίνης! Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου «Τοκάρεφ» με οκτώ σφαίρες, 6.000 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών, 17 κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσαν με τους αγοραστές και, κυρίως, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν αγοραπωλησίες ναρκωτικών ύψους 50.000 ευρώ και εμβάσματα ύψους 40.000 ευρώ προς τράπεζες της.
πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου