Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τούρκος Αλεβίτης στρατιώτης δολοφονήθηκε διότι δε συμμετείχε στην νηστεία του Ramadan

Φως για τις συνθήκες που επικρατούν στον τουρκικό Στρατό έρχεται να ρήξει η δημοσίευση ενός πρωτόγνωρου περιστατικού δολοφονίας αλεβίτη στρατιώτης από συναδέλφους του διότι δεν συμμετείχε στην νηστεία του Ramadan.
Σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ στις 15 Αύγουστου ο στρατιώτης Ali Arslan του τουρκικού Στρατού, 20 ετών, δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι από τους συναδέλφους. Ο στρατιώτης Ali Arslan υπηρετούσε τη θητεία του στην επαρχία Hakkari και είχε δεχτεί στο παρελθόν παρενοχλήσεις από στρατιώτες συναδέλφους του διότι ήταν αλεβίτης.


Η δολοφονία του συγκεκριμένου στρατιώτη είχε αποκρυφτεί από τη διοίκηση της μονάδας που υπηρετούσε για αρκετές ημέρες. Το γεγονός τελικά αποκαλύφτηκε πριν από δύο ημέρες μετά από καταγγελία της οικογένειας του δολοφονημένου στρατιώτη.
Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί την εξαίρεση στον τουρκικό Στρατού, αφού στις 12 Αυγούστου, στρατιώτης του τουρκικού Στρατού κουρδικής καταγωγής βρέθηκε σκοτωμένος από συναδέλφους του στην περιοχή Manisa όπου και υπηρετούσε την θητεία του.  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε αυτοκτονήσει.
Το ίδιο ισχυρίστηκαν οι αρχές και για τον θάνατο ενός ακόμα κούρδου στην καταγωγή, στρατιώτη του τουρκικού Στρατού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με τρείς σφαίρες.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η οργάνωση Human Rights Association (IHD) συνολικά 401 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου