Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τούρκοι χάκερς "χτύπησαν" την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης


Επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης σημειώθηκε προχθές όταν με έκπληξη ο διαχειριστής του διαπίστωσε ότι δεν εμφανιζόταν η πρώτη σελίδα αλλά η τουρκική σημαία και ο Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ δεν προβαλλόταν τίποτα από το υλικό που υπήρχε αλλά παρέπεμπε σ’ ένα κατάπτυστο «ιστορικό» κείμενο για την ελληνική ήττα στην Σμύρνη, την Κιουτάχεια κλπ.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια με το που έγινε αντιληπτή κινητοποίησε τον σχετικό μηχανισμό και ο διαχειριστής του σέρβερ και της ιστοσελίδας, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ιστοσελίδας στην αρχική της μορφή. Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε και έρευνα για την αναζήτηση του ίχνους των δραστών που βρήκαν κι έσπασαν τους κωδικούς της ιστοσελίδας, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, για την διασφάλιση τέτοιων ηλεκτρονικών δεδομένων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι δράστες εντοπίζονται στην Τουρκία κι όχι σε άλλη χώρα του εξωτερικού, οι οποίοι ήξεραν πολύ καλά τί έκαναν και γιατί επέλεξαν τον ελληνικό κρατικό στόχο που είναι η Περιφέρεια.
Η ενέργεια υποδηλώνει πολλά, αλλά κυρίως το κλίμα που επιχειρούν με συνεχείς προκλήσεις να δημιουργήσουν περιθωριακοί κύκλοι στην ελληνική Θράκη, αφήνοντας το στίγμα τους, αλλά από την άλλη πλευρά είναι απορίας άξιο πως δεν διασφαλίζονται τέτοιοι στόχοι με κωδικούς ασφαλείας, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.
Ελπίζουμε το πάθημα να γίνει μάθημα, αλλά και να υπάρχει διαρκής ετοιμότητα και στο ίντερνετ όπου η νέα τεχνολογία επιφυλάσσει όπως φαίνεται εκπλήξεις. Για το θέμα επισήμως από την περιφέρεια δεν έγινε κάποια ανακοίνωση, αν και για το θέμα έχουν ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το Τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου