Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Μορφή χιονοστιβάδας καθημερινά οι καταγγελίες όλο και περισσότερων αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ. Ομονοίας, Ακροπόλεως, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα, ότι υψηλόβαθμοι από την ΓΑΔΑ,επισκέπτονταιαυτά τα τμήματα και απευθύνονται στους κρατούμενους ρωτώντας με ζήλο και αγωνία αν έχουν καταπατηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Αυτές οι επισκέψεις γίνονται σε εβδομαδιαία βάση όπου αντί να επαινέσουν τον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλουν όλοι αυτοί οι αστυνομικοί των 4 τμημάτων,να ανταποκριθούν στην εφιαλτική εγκληματικότητα που μαστίζει τις γειτονιές της Αθήνας,τους ΕΦΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, προκαλώντας την οργή, για το άδικο άδειασμα, την αδιαφορία και την ύποπτη συμπεριφορά τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου όσο και της αστυνομίας, καθώς και των εκπροσώπων της δικαιοσύνης που αφήνει τους συλληφθέντες ελεύθερους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, στις 1 τα ξημερώματα, 30 Αφγανοί, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, από δύο διαφορετικές μεριές, επιτέθηκαν σε καφετέρια της περιοχής μας με κούτσουρα, δοκάρια και μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σπάσουν τις τζαμαρίες της καφετέριας, αλλά ευτυχώς,οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι μόλις και μπόρεσαν να αποτρέψουν τον εμπρησμό του καταστήματος καθώς και τον τραυματισμό τους από τα μαχαίρια των Αφγανών. Το ίδιο βράδυ γίνανε 8 συλλήψεις Αφγανών, όμως χωρίς αποτέλεσμα αφού αφέθησαν ελεύθεροι, παρά την αναγνώριση τους από τους θαμώνες της καφετέριας.
Αυτή η επίθεση ήταν αναμενόμενη, μετά την περιοδεία του Προέδρου της Αφγανικής κοινότητας,την προηγούμενη εβδομάδα,στους καταστηματάρχες και τους περιπτερούχους της περιοχής, όπου τους ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ (;)-ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ(;)ότι οι Αφγανοί οργανώνονται(;;;).
Αυτό το περιστατικό είναι το δεύτερο στη σειρά που προσβάλλει και προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ)μετά το συμβάν με τις 3 Αλβανίδες, παραμονή του εορτασμού του Αγ.Παντελεήμονα,που βάλανε να κατουρήσει το παιδάκι στα σκαλιά της εκκλησίας,την ώρα της πανηγυρικής λειτουργίας, μπροστά στον κόσμο που παρακολουθούσε την λειτουργία και που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας ελληνίδας γειτόνισσας.
Είναι πια εμφανές σε όλους ότι οι μηχανισμοί του παρακράτους συστηματικά και μεθοδευμένα πιέζουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και στην επιτάχυνση των εξελίξεων με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η μεθόδευση εφαρμόζεται σε όλα τα μέτωπα, από την απαξίωση των αστυνομικών στα Αστυνομικά Τμήματα με την αγωνία των αξιωματικών από τη ΓΑΔΑ για την «υγεία» των εγκληματιών λαθρομεταναστών μέχρι και την στράτευση ΕΛΛΗΝΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΧΑΦΙΕ της περιοχής, που απειλεί και τρομοκρατεί τους κατοίκους.
Αυτόν τον Σεπτέμβρη έχουμε μπροστά μας εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά
και τοπικά στην γειτονιά μας.
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν την θέληση μας για ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ.
Από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι τώρα, αυτή η περιοχή, αυτοί οι κάτοικοι, τα βάλανε με ΔΥΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΜΕ Τους ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕ Τους ΑΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΜΕ Όλα ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
Οι εκλογές πλησιάζουν και είναι σίγουρο ότι το παρακράτος θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, σκοπεύοντας να αποδυναμώσει την δυναμική νέων κομμάτων που μεγαλώνει και την οργή και αηδία των πολιτών που ξεχειλίζει ειδικά στον Δήμο της Αθήνας.
Όμως εμείς οι πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα, της Ομόνοιας, της Πλατείας Βάθη, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Αγίου Νικολάου, της Πλατείας Αμερικής, της Πλατείας Βικτορίας, της Πλατείας Αττικής, της Κυψέλης, των Πατησίων, του Βοτανικού ΞΈΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΥΜΕ.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, agiospanteleimonas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου