Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Κοσσυφοπέδιο: «Είμαστε έτοιμοι για ένοπλη αντίδραση»


Αύγουστος 20, 2010

Η κυβέρνηση της Πρίστινας είναι διατεθειμένη να προβεί σε ένοπλη δράση, αν οι Σέρβοι αποφασίσουν να ενώσουν τις βόρειες επαρχίες ή να κηρύξουν την ανεξαρτησία του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, γράφει σήμερα η αλβανική εφημερίδα «Λάιμ» που επικαλείται τη σερβική εφημερίδα «Danas”.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται η δυνατότητα ένοπλης επέμβασης, για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας και για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η διεθνής κοινότητα, γράφει το δημοσίευμα.

«Είμαστε έτοιμοι για ένοπλη απάντηση, δήλωσε στο ‘Danas’ ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου , Μπαϊράμ Ρετζέπι.


Ο Κοσσοβάρος υπουργός είπε ότι όλοι όσοι δημοσιεύουν κείμενα για την ανεξαρτησία της βόρειας επαρχίας θα μπουν σε περιπέτειες και θα συλλαμβάνονται από την αστυνομία.

Η αντίδραση του Κοσσυφοπεδίου προήλθε από κάποια ανακοίνωση που διαμοιράστηκε και έγραφε για την ενδεχόμενη ανεξαρτησία των βορείων τμημάτων του Κοσσυφοπεδίου όπου κατοικούν Σέρβοι.

Η κυβέρνηση της Πρίστινας ενημέρωσε για τις εξελίξεις αυτές τις διεθνείς δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, την KFOR και την EULEX, καθώς και το γραφείο Pieter Feith, του διεθνούς πολιτικού εκπροσώπου.

Ο συντάκτης της δήλωσης περί της «ανεξαρτησίας του Βορρά» είναι άγνωστος και το συνολικό κείμενο είναι ένα αίνιγμα, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Λάιμ», ο σερβικός πολιτικός παράγοντας του Κοσσυφοπεδίου αγνοεί το κείμενο αυτό, αλλά και η ίδια η Σερβία.

Μέρος της ανακοίνωσης δημοσιεύθηκε σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου και είχε τον τίτλο: «Δήλωση σχετικά με την ανεξαρτησία του Συνδέσμου των Δήμων της αυτόνομης επαρχίας του Κοσσόβου και των Μετοχίων», ο συντάκτης εντούτοις της δήλωσης αυτής παραμένει άγνωστος.

Η δημοσίευση αυτή αναστάτωσε τους αλβανούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου. Συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών και προέβησαν σε συναντήσεις ανωτέρων διπλωματικών αντιπροσώπων προκειμένου να πληροφορηθούν από το Βελιγράδι οτιδήποτε σχετικό.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου