Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Ομολόγησε ο Μαντέλης οτι πήρε μίζες από τη Siemens - Το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παραδοχή από πολιτικό πρόσωπο. Ο κ. Τάσος Μαντέλης είπε στην επιτροπή οτι πήρε χρήματα από τη Siemens και πρόσθεσε οτι στην Ελλάδα δόθηκαν συνολικά μίζες 10 εκατομμυρίων ευρώ!Με εξοργιστικό κυνισμό ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να...

αποφύγει τη μίζα των 200. 000 μάρκων από τη Siemens που πήρε ενώ ήταν υπουργός Μεταφορών.
Ο κ. Μαντέλης ως υπουργός υπέγραψε δύο κρισιμότατες για τη Siemens συμβάσεις την 8002 και την 8004 αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων και ως φαίνεται χρηματίστηκε πλουσιοπάροχα. Παραδέχθηκε τη μίζα των 200.000 χιλιάδων μάρκων, αλλά δεν δικαιολόγησε άλλα 250.000 μάρκα που υπάρχουν στο λογαριασμό του. Είπε ότι δεν ξέρει από πού προέρχονται.
Ο πρώην υπουργός που εξαιτίας του σκανδαλώδους νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν θα αντιμετωπίσει καμία ευθύνη αφού όλα τα αδικήματα του έχουν παραγραφεί είπε ευθέως ότι γνωρίζει πως δόθηκαν εκείνη την περίοδο μίζες άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν προτίθεται να αποκαλύψει ποιοί τις πήραν!

Σαν να είναι "το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο" ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε ότι την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη είχε στηθεί ένας τρελός χορός μίζας, όπου πολιτικοί λάμβαναν εμβάσματα σε λογαριασμούς παρένθετων προσώπων και προωθούσαν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών.
Παραδέχθηκε ακόμα ότι εκτός από τις μίζες της Siemens έχει πάρει "χορηγίες" και από άλλους τους οποίους δεν κατονόμασε. Αφωνα έμειναν τα μέλη της Επιτροπής επίσης με την απάντηση που έλαβαν στο ερώτημα, πως ο πρώην υπουργός ήρθε σε επαφή με τη Siemens. Ο κ. Μαντέλης δήλωσε πως του τηλεφώνησε ένας άντρας από τη Γερμανική εταιρεία, κι ούτε λίγο – ούτε πολύ του είπε πως… έχει μια χορηγία να του προσφέρει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου