Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΠΕΙΓΟΝ: ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ!

Η επιχειρούμενη αθώωση των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι οποίοι βαρύνονται και με την πλήρη και οριστική εγκατάλειψη του Ποντιακού Ζητήματος, αποτελεί πράξη ευθείας προσβολής και περιφρόνησης των απογόνων των θυμάτων του ΄22 και των συλλόγων τους.

Κάποιοι συμπατριώτες μας, απέστειλαν μέσω του διαδικτύου το παρακάτω κείμενο, το οποίο και σας κοινοποιώ, ως ύστατη παρέμβαση όσων θεωρούν ότι το θέμα τους αφορά :

Είναι απολύτως φανερό ότι η επιχειρούμενη διαδικασία αθώωσης των ενόχων της Μικρασιατικής καταστροφής προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα ημών των προσφυγική καταγωγής αλλά και όλων των συνΕλλήνων και βιάζει την ιστορική αλήθεια.

Προτείνουμε αύριο να στείλουμε μαζικά προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κο Γεώργιο Καλαμίδα ένα κείμενο όπου να καθιστούμε σαφή την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη «αθώωση». Είτε ως άτομα, είτε ως σωματεία-σύλλογοι.

Δειτε παρακάτω μια ιδέα που προτείνουμε για το κειμενο.

Τα φαξ είναι

Φαξ στο γραφείο Προέδρου 210 6433799
Φαξ Προϊσταμένου γραμματείας 210 6467692

-----------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΛΑΜΙΔΑ
Αξιότιμε κε Πρόεδρε.
Με έκπληξη και ανησυχία μαθαίνουμε ότι την Δευτέρα στο Ζ’ τμήμα του Αρείου Πάγου συζητείται αίτηση για αναψηλάφηση της δίκης των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής γνωστής ως «δίκη των εξ» που θα οδηγήσει μέσω νομικών διαδικασιών στην άρση των κατηγοριών και στην νομική αθώωση τους.
Για όλους εμάς που έλκουμε την καταγωγή από την Καθ’ ημάς Ανατολή η τυχόν νομική αθώωση τους από τον Άρειο Πάγο το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας αποτελεί άκρως προσβλητική ενέργεια κατά ημών των ιδίων αλλά και ευθεία προσβολή της συλλογικής μας μνήμης επαναφέροντας στο προσκήνιο το αίσθημα αποκλεισμού της προσφυγικής μνήμης από την επίσημη ιστορία της Ελλάδας.
Θεωρούμε ιταμή και απαράδεκτη σπίλωση της μνήμης των χιλιάδων νεκρών την επιχειρούμενη, μέσω δίκης(!!!), «αθώωση» των υπευθύνων της μεγαλύτερης καταστροφής, που υπέστη ποτέ το ελληνικό έθνος. Οποιαδήποτε παρόμοια διαδικασία μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα προστατεύουμε τη μνήμη των προγόνων μας με κάθε νόμιμο μέσο.

Όχι στην αναψηλάφηση –παραχάραξη της Ιστορίας."
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου