Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΡΑΦΤΑΔΙΚΟ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ....


22-10-2009
Των Δημήτρη Πώποτα – Άριας Καλύβα

Η χλιδάτη ζωή δυο Σύριων και οι συμπτωματικές έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό «ανθρώπων της νύχτας» αποκάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ηρωίνης που δρούσε στην περιοχή της Αττικής.

Το ύποπτο «ραφτάδικο» των Πατησίων αποδείχθηκε τελικά εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών και μέσα σ΄ αυτό εντοπίστηκαν 135 κιλά καθαρής ηρωίνης… Ποσότητα που θα πολλαπλασιαζόταν με τις προσμίξεις, ενώ η αξία της ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα, ανάμεσα στα οποία και μια 27χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος κατάγονται από τη Συρία, το Μπαγκλαντές και το Σουδάν.

Τα τζιπ, τα όπλα και τα ναρκωτικά

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου όταν αστυνομικοί ης Δίωξης Εκβιαστών, στο πλαίσιο ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, εντόπισαν ένα τζιπ BMW X5 αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ με βουλγαρικές πινακίδες και δυο άνδρες να κινείται ύποπτα σε περιοχή της δυτικής Αττικής.

Τα λαγωνικά της Ασφάλειας έψαξαν και ‘έμαθαν πως οι συγκεκριμένοι «τύποι» ήταν δύο άτομα συριακής υπηκοότητας με χοντρό πορτοφόλι. Συγκεκριμένοι οι χλιδάτοι αλλοδαποί οι οποίοι κυκλοφορούσαν στην πιάτσα με πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες, ξόδευαν μεγάλα ποσά σε νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας, χωρίς ποτέ να παρουσιάσουν έσοδα από οποιαδήποτε δραστηριότητα. Οι αστυνομικοί πίστεψαν πως μάλλον έχουν να κάνουν με ανθρώπους της νύχτας που «δουλεύουν» στο χώρο της εμπορίας όπλων. Έτσι ομάδες αστυνομικών παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο της κινήσεις του και έτσι έφτασαν στο εργαστήριο ραπτικής στα Πατήσια.

Έκπληκτοι διαπίστωσαν πως σχεδόν κάθε βράδυ, οι αλλοδαποί μετέβαιναν στο εργαστήριο και έβγαιναν κουβαλώντας νάιλον σακούλες. Όπως προέκυψε από τις έρευνες τα μέλη του κυκλώματος εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία, την συσκεύαζαν και στη συνέχεια την πουλούσαν σε εμπόρους ναρκωτικών σε πολλές περιοχές της Αθηνάς.
Μέσα στη βιοτεχνία ραπτικής, είχαν διαμορφώσει ειδικό χώρο όπου επεξεργάζονταν και συσκεύαζαν την ηρωίνη. Χθες το πρωί αποφασίστηκε να γίνει έφοδος τόσο στα διαμερίσματα των υπόπτων, όσο και στο ραφτάδικο των Πατησίων και εκεί, εντοπίστηκαν 134 κιλά ηρωίνης, μία πρέσα, έξι ζυγαριές ακριβείας, τρία ηλεκτρικά μίξερ, τέσσερα κόσκινα, δύο σπάτουλες, μια κατσαρόλα, τέσσερις πλαστικές λεκάνες και δέκα ταψιά. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρωσικής προέλευσης με σιγαστήρα, 15 φυσίγγια των 9mm, δύο συσκευασίες ηρωίνης, 5.240 ευρώ και πλήθος πλαστών εγγράφων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου