Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ραγκούσης τα έδωσε όλα στους λαθρομετανάστες: ψήφο και ιθαγένεια από το 2010


Η κυβέρνηση αγνοώντας τα σημαντικά προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και τον υπερβολικό αριθμό των λαθρομεταναστών τα έδωσε όλα στα πανηγύρια που οργάνωσαν για αυτούς.
Συναντήσεις με αντιπροσωπείες μεταναστευτικών οργανώσεων είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη και ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Ανδρέας Τάκης.
Στη συνάντηση ακούστηκαν οι απόψεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας, με κύριο θέμα εκείνο της παράνομης μετανάστευσης.
Ο Γ.Ραγκούσης υποσχέθηκε στους μετανάστες πως θα μπορούν να ψηφίζουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, δηλαδή αυτές του Νοεμβρίου του 2010, ενώ είπε πως θα λυθεί και το θέμα της ιθαγένειας για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών, λέγοντας ότι αυτά τα ζητήματα αποτυπώνονται στο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που, όπως είπε ο υπουργός, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί....

Με προβλήματα των μεταναστών ασχολήθηκε και η διυπουργική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τους μετανάστες. Σκοπός της διυπουργικής ομάδας είναι η επεξεργασία και η υλοποίηση της λειτουργίας των «κέντρων καταγραφής και διαχείρισης μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών».
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας κατά την πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής ομάδας επεσήμανε ότι το σύστημα που λειτουργεί σήμερα έχει οδηγήσει την Ελλάδα στον διεθνή διασυρμό και έχει δημιουργήσει γκέτο στο κέντρο της Αθήνας. Τόνισε ότι η εικόνα που είχαν ως σήμερα τα κέντρα κράτησης μη νομίμων μεταναστών έθιγαν το βασικό πυρήνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η διυπουργική ομάδα θα επεξεργαστεί τη δημιουργία Κέντρων Καταγραφής και Διαχείρισης στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα αυξημένης μεταναστευτικής ζωής. Στα κέντρα αυτά που θα λειτουργήσουν σταδιακά μέσα στο 2010 οι μετανάστες που περνούν τα σύνορα θα καταγράφονται, θα διαπιστώνονται τα στοιχεία ταυτότητάς τους, θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και ανάλογα θα προωθούνται στην ενδοχώρα οι αιτούντες άσυλο και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι υπόλοιποι θα απελαύνονται.
Παράλληλα, εκδήλωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κουμουνδούρου με κεντρικό σύνθημα «Σαν στο σπίτι σας».

Εκπρόσωποι Οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων από το Αφγανιστάν, τη Νότια Αφρική, τη Γεωργία, την Αλβανία, τη Νιγηρία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συμμετέχουν σε φεστιβάλ μουσικής, φεστιβάλ κουζίνας και σε παζάρι με είδη λαϊκής τέχνης.
Τρέξτε να προλάβετε να πάρετε πολιτισμό...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου