Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Προσφυγή στο Στρασβούργο για την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία


16-12-2009

Προσφυγή κατά της απαγόρευσης της ανέγερσης νέων μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη της Ελβετίας κατατέθηκε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στο Στρασβούργο. Η απαγόρευση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.

Την προσφυγή κατέθεσε ο Χαφίντ Κουαρντίρι, μουσουλμάνος αλγερινής καταγωγής και πρώην εκπρόσωπος του Τεμένους της Γενεύης, ζητώντας να κηρυχθεί η της απαγόρευση ασύμβατη με την Ευρωπαική Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο δημοψήφισμα της 29ης Νοεμβρίου ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης ποσοστό 57,5% των Ελβετών ψηφοφόρων (22 από τα 26 καντόνια). Την απαγόρευση στήριξε το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι οι μιναρέδες είναι ένδειξη ισλαμοποίησης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας είχε καλέσει τους ψηφοφόρους να απορρίψουν την απαγόρευση, προειδοποιώντας ότι αντικρούει τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και μπορεί να πυροδοτήσει τον εξτρεμισμό.

Ο δικηγόρος του Χαφίντ Κουαρντίρι δηλώνει ότι η προσφυγή θα οδηγήσει σε μία ασυνήθιστη διαδικασία στο Στρασβούργο με αμφότερες τις πλευρές να τάσσονται ουσιαστικά ενάντια στην απόφαση που επικύρωσε το δημοψήφισμα.

Αναμένεται να παρέλθουν 18 μήνες έως ότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφανθεί εάν η προσφυγή θα γίνει επίσημα δεκτή προς εξέταση.

ΠΗΓΗ


ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΡΣΗ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΩΝ; Α ΞΕΧΑΣΑ, ΕΚΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου