Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Εξέγερση κρατούμενων λαθρομεταναστών στον Έβρο


041210-kiprinosΔεν φτάνει που έρχονται εδώ παράνομα, γίνονται και πρωταγωνιστές σοβαρών επεισοδίων. Ο λόγος για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που προκλήθηκαν από την εξέγερση των λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Φυλάκιο του Κυπρίνου, στον Έβρο, την ώρα μάλιστα (όλως τυχαίως...) που στην περιοχή βρισκόταν η διακομματική επιτροπή της Βουλής για τη λαθρομετανάστευση.
Οι λαθρομετανάστες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην υλικοτεχνική υποδομή των εγκαταστάσεων, βραχυκύκλωσαν το ηλεκτρικό σύστημα και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι, τα έκαναν λίμπα στην κυριολεξία, επιτιθέμενοι μάλιστα και κατά των αστυνομικών και πετώντας στα πρόσωπα των ένστολων, χλωρίνη! Έφραξαν μάλιστα και την αποχέτευση, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τα λύματα.
Οι αρχές, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη, κάλεσαν διμοιρίες ΜΑΤ από την Ορεστιάδα, την Πυροσβεστική, αλλά και συνεργεία για την αποκατάσταση των ζημιών (χορηγός το κορόιδο ο Έλληνας φορολογούμενος...). Σημειωτέον ότι στη διάρκεια της εξέγερσης, απέδρασαν τέσσερις κρατούμενοι από τους αεραγωγούς των εγκαταστάσεων, δίνοντας στον κόσμο μια αλγεινή εικόνα της δημόσιας τάξης στην Ελλάδα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου