Η στήλη, πολλάκις κάκισε την ελλειμματική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια ως προς το εθνικό μας θέμα, δηλαδή την απουσία σχεδιασμού και οριοθέτησης ρεαλιστικών στόχων, με σκοπό τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων. Βέβαια, η ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για χάραξη εθνικής γραμμής, δεν είναι μονοπώλιο του Χριστόφια, αφού ΟΛΕΣ οι προηγούμενες κυβερνήσεις εργάστηκαν μέσω των «δικοινοτικών» δήθεν «συνομιλιών» για την ομοσπονδοποίηση της πατρίδας μας. Όμως, στο πρόσωπο του Δημήτρη Χριστόφια, ο ελληνισμός ρεζιλεύτηκε, τόσο με τις δηλώσεις του διεθνώς, όσο και με τις υποχωρήσεις του στην πράξη..
Εν πάσει περιπτώσει, η ΑΠΟΕΛΛΑΣ θίγει το ζήτημα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας σε σχέση με τη διαδικασία (που επεβλήθηκε από τον Μπαν Κι Μουν) επίλυσης του Κυπριακού. Γνωρίζουμε ότι:
1) Τόσον η Έκθεση Μπαν Κι Μουν, όσο και το παρασκήνιο που παίζεται αυτή τη στιγμή γύρω από το ψήφισμα για την παράταση παραμονής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, έθεσαν την ελληνική κυπριακή πλευρά σε μειονεκτική θέση, καθώς οι ενδείξεις νομικής αναβάθμισης του ψευδοκράτους είναι σαφείς.
2) Στις 25 ή 26 Ιανουαρίου θα λάβει χώραν στη Γενεύη επαναληπτική Τριμερής Διάσκεψη (Μπαν Κι Μουν-Χριστόφια-Έρογλου), από την οποία ο Κορεάτης απαίτησε συγκεκριμένα αποτελέσματα, γεφύρωση των διαφορών και «πρόοδο»...
3) Στο μεσοδιάστημα (14 Δεκεμβρίου 2010) η Τουρκία θα αξιολογηθεί από την Ε.Ε για την πρόοδο στην ενταξιακή της πορεία. Ήδη έχει εκδοθεί το Προσχέδιο Συμπερασμάτων, στο οποίο επισημαίνονται η ανάγκη θέσπισης Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας-Κυπριακής Δημοκρατίας και η θετική εμπλοκή της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.
Ότι το ευρωπαϊκό έδαφος δράσης δεν το αξιοποιήσαμε προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων στο Κυπριακό είναι καλά γνωστό. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τα χρονοδιαγράμματα που έθεσε ο Μπαν Κι Μουν (μεταξύ άλλων και τις βουλευτικές εκλογές του «Νότου»...) πώς κινήθηκε έως τώρα ο Πρόεδρος Χριστόφιας;
1) Ποια η διαμαρτυρία του για τα πρωτοφανή αρνητικά στοιχεία στην Έκθεση Μπαν Κι Μουν;
2) Γιατί δεν συνδέει την εκπλήρωση των προϋποθέσεων της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία με την επίλυση του Κυπριακού;
3) Ποια διεθνή βήματα χρησιμοποίησε ο Χριστόφιας, προκειμένου να ενοχοποιήσει την Τουρκία για τα εγκλήματά της στην Κύπρο, αναιρώντας την εξίσωση του θύτη και του θύματος στην οποία προέβηκε ο Μπαν Κι Μουν;
Η ορθή αντιμετώπιση των επερχόμενων εξελίξεων, έπρεπε να συνοδευτεί με την άσκηση διεθνούς διαφώτισης, εμβάζοντας της κυπροκεντρικές παραγράφους των Συμπερασμάτων για την αξιολόγηση της Τουρκίας στο περιεχόμενο των συνομιλιών.
Όμως ο Χριστόφιας για άλλα τερβάζει! Η καταγγελία της Τουρκίας θα του χαλούσε τα επαναπροσεγγιστικά του σχέδια και θα πλήγωνε το σύντροφο Έρογλου.
Η Τουρκία ανοιγοκλείνει τα ενταξιακά της Κεφάλαια, χωρίς να έχει καν αναγνωρίσει τη νομική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δε κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, αντί τη διεθνή καταγγελία του εποικισμού και των παρανομούντων Τουρκοκυπρίων, αρέσκεται στα ρεζιλίκια περί «ελληνικής εισβολής».
Τέτοια είναι τα αδιέξοδα της ομοσπονδιακής μας πολιτικής, που προεκτείνονται στο εσωτερικό μέτωπο. Επειδή ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό, δε θα ανέβαλλε τη συζήτηση για τον ανθελληνικό ρόλο Ντάουνερ, ούτε θα
αποφάσιζε την κεκλεισμένων θυρών συζήτησή του θέματος.
Ε, μή δυσαρεστήσουμε τους ξένους και θιγεί ο θεσμός του ΟΗΕ, εν μέσω των επιβεβληθέντων του χρονοδιαγραμμάτων...
WWW.APOELLAS.COM
ΥΓ. Για την ιστορία, ανασύρουμε το Χριστουγεννιάτικο μεν, πάντα επίκαιρο δε, σύνθημα καταγγελίας της Κληριδικής ακύρωσης έλευσης των S-300:
“Άη Βασίλη βασιλιά, φέρε τους πυραύλους,
Γιατί οι πολιτικοί μας, δουλεύουνε για …AΛΛΟΥΣ!!”
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου