Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αριστεροί ναρκέμποροι οι εμπρηστές-δολοφόνοι της Marfin


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Κυριακή που πέρασε, η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα στο κέντρο της Αθήνας, πέντε Έλληνες – μεταξύ τους μία γυναίκα, έναν Γάλλο και μία Ρουμάνα, που οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης με τις κατηγορίες «της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών». Η αστυνομία αναζητεί και έναν Αλβανό, ο οποίος φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στις δραστηριότητες της σπείρας.Οι δράστες είχαν συστήσει συμμορία, η οποία εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσε κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως τα Ιωάννινα και η Σπάρτη. Στην κατοχή αλλά και στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν πάνω από 150 κιλά χασίς, περί τις 4000 ευρώ, 35 κροτίδες, μία αντιασφυξιογόνος μάσκα, δέκα κινητά, οκτώ γάντια, μία θήκη πιστολιού, ένα μεταλλικό σφυρί και δύο αυτοκίνητα.
Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι δύο εξ’ αυτών των ατόμων, που είναι αδέλφια, φέρονται να έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία που θα τα συνδέουν τόσο αυτούς όσο και άλλους αριστερούς και αναρχικούς με τον δολοφονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της «Marfin». Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών, ηλικίας 19 ετών, βαρύνεται και με την κατηγορία για παράβαση του Π.Δ. «περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών» και έχει δεκάδες προσαγωγές από επεισόδια, με τους αστυνομικούς να τον θέλουν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε καταστροφικές και εμπρηστικές επιθέσεις... "αντιεξουσιαστικού" χαρακτήρα.
Θυμίζουμε ότι στις 5 Μαΐου, κατά την διάρκεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου κατά του μνημονίου του ΔΝΤ, άτομα που ξεπήδησαν μέσα από μπλόκ ακροαριστερών οργανώσεων, πυρπόλησαν το υποκατάστημα της συγκεκριμένης τραπέζης στην οδό Σταδίου, καίγοντας ζωντανούς τρεις υπαλλήλους της, μεταξύ των οποίων και μία έγκυο γυναίκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη της δράσεως της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν μάλλον τυχαία, αφού προέκυψε μετά από έρευνες που έκανε η ΕΛΑΣ σχετικά με τον εμπρησμό της MARFIN. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η αστυνομία θεωρούσε ότι βρίσκονταν μεταξύ εκείνων που έσπασαν με βαριοπούλες την πόρτα του υποκαταστήματος και στη συνέχεια έριξαν μολότοφ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου