Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αργεντινή: Κραυγή υιοθετημένων παιδιών κατά της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

BUENOS AIRES – Καθώς ο νόμος για τον "γάμο" μεταξύ των ομοφυλόφιλων συζητιέται στη Γερουσία της Αργεντινής, μια ομάδα υιοθετημένων παιδιών μιλάει ανοιχτά εναντίον της υιοθεσίας από ζευγάρια ομοφυλοφίλων, σύμφωνα με το ACI Prensa.

Μιλώντας στο Radio Cultura, ένα ραδιοφωνικό σταθμό στο Μπουένος Άιρες, οι έφηβοι, δήλωσαν ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ίδια ευκαιρία, που είχαν και αυτά, το να μεγαλώσουν με έναν πατέρα και μια μητέρα.
"Όχι στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλους. Εμείς τα παιδιά θέλουμε να μεγαλώσουμε σε μια οικογένεια που αποτελείται από μια μητέρα που είναι γυναίκα και έναν πατέρα ο οποίος είναι άντρας, που αυτό είναι το φυσιολογικό, όχι σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων", είπαν οι έφηβοι στην συνέντευξή τους.
"Είμαστε ευτυχισμένοι με τις μητέρες μας και τους πατέρες μας και θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν κι αυτά την ευκαιρία να έχουν μητέρα αι πατέρα".
Βίντεο: Where do babies come from?

Η νομιμοποίηση του "γάμου" μεταξύ ομοφυλόφιλων στην Αργεντινή έχει περάσει ήδη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το κατώτερο νομοθετικό σώμα, και βρίσκεται τώρα σε επιτροπή της γερουσίας.
Το δίκαιο της Αργεντινής ακολουθεί σήμερα τον ορισμό του γάμου που έχει το λεξικό, επιτρέποντας να παντρευτεί μόνο ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ωστόσο, οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές πιέζουν την κυβέρνηση να τους δώσει την άδεια να «παντρεύονται» μέσω των τοπικών δικαστών, των οποίων οι ερμηνείες του δικαίου και το σύνταγμα έχουν επανειλημμένα απορριφθεί από τα εθνικά δικαστήρια.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου