Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε απαγόρευση της μπούρκας


Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε μία καθολική απαγόρευση της μπούρκας. 336 βουλευτές ψήφισαν την περασμένη Τρίτη το σχετικό νομοσχέδιο, ενώ μόνον ένας βουλευτής το καταψήφισε.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όποια γυναίκα κυκλοφορεί σε δημόσιο χώρο με ολόσωμο πέπλο που καλύπτει και το πρόσωπο, είτε θα πληρώνει πρόστιμο 150 ευρώ είτε θα υποχρεούται να παρακολουθήσει μαθήματα εντάξεως. Όσο για τους άνδρες που υποχρεώνουν γυναίκες να φορούν μπούρκες, η ποινή μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 30.000 ευρώ και το ένα έτος φυλάκιση.

Η Σύγκλητος πρέπει να κυρώσει τον νόμο

Για να ενεργοποιηθεί ο νόμος, πρέπει βέβαια να κυρωθεί από την Σύγκλητο. Αυτή θα αποφασίσει οριστικά για αυτό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σχετικά με την απαγόρευση της μπούρκας, υπάρχει εδώ και μήνες στην Γαλλία ένας έντονος δημόσιος διάλογος.
Ο υπουργός μετανάστευσης, Ερίκ Μπεσσόν, δικαιολόγησε την πρόταση του νομοσχεδίου τον Μάιο που πέρασε, με το γεγονός ότι τόσο στην Βόρειο Αφρική όσο και σε μεγάλο μέρος των αραβικών χωρών, η μπούρκα διαδίδεται όλο και περισσότερο. «Αν θέλει κανείς, να εμποδίσει αυτήν την εξέλιξη και στην Ευρώπη, πρέπει να δράσει εγκαίρως», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεσσόν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου