Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ.

Μαχητές της ένοπλης ισλαμιστικής σομαλικής παράταξης "Αλ Σεμπάμπ" έχουν αποκεφαλίσει τουλάχιστον 9 εφήβους στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε η Φαρτούν Αμπντισαλάν της οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Elman, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα η οργάνωση των ανταρτών απέσυρε τους μαχητές της από τμήματα του Μογκαντίσου, καθώς η τελευταία φάση του πολέμου, το αντάρτικο των τελευταίων 4 ετών εναντίον του στρατού της χώρας και των δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης, πήρε νέα τροπή.


Αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι είναι απλώς ζήτημα χρόνου προτού οι ισλαμιστές ανασυνταχθούν και επιστρέψουν.

Κάτοικοι είπαν στο Ρόιτερς ότι μαχητές της αλ Σεμπάμπ στέλνουν μηνύματα σε όλη την πόλη χρησιμοποιώντας τα ηχεία των τζαμιών. Καλούν τους υποστηρικτές τους να αποκεφαλίζουν τους κατασκόπους και τους εχθρούς τους.

Οι μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ ("η Νεολαία", στα αραβικά) εφαρμόζουν μια εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή της Σαρίας, του ισλαμικού νόμου, και συχνά προβαίνουν σε αποκεφαλισμούς και ακρωτηριασμούς στις περιοχές που ελέγχουν, δηλαδή στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας και κεντρικής Σομαλίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου