Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Άγνωστο αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής εντόπισαν Σουηδοί εξερευνητές -ΒΙΝΤΕΟ-

ImageΈνα κυκλικής κάτοψης αντικείμενο ανακάλυψαν στο βυθό της Βαλτικής Σουηδοί εξερευνητές. Η συγκεκριμένη ομάδα εξερευνητών του Peter Lindberg πολύ συχνά επιδίδεται σε εξερευνήσεις του βυθού για την ανακάλυψη πολύτιμων αντικειμένων σε ξεχασμένα ή άγνωστα ναυάγια.
Μάλιστα το 1997 η ομάδα του Lindberg είχε ανακαλύψει το ναυάγιο του πλοίου Jonkoping ανακαλύπτοντας μεγάλο φορτίο από σαμπάνιες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτή τη φορά όμως η ομάδα ανακάλυψε κάτι που δεν κατάφερε να εξηγήσει, τις ακριβώς ήταν.

Το σόναρ του σκάφους που πραγματοποιούσε σάρωση στο βυθό «κτύπησε» κάτι στα 87 μέτρα βάθος  στη Βαλτική μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας. Αυτό το κάτι υπολογίστηκε να έχει τουλάχιστον  20 μέτρα διάμετρο  ενώ παράλληλα υπήρχαν ίχνη μήκους 300 μέτρων που οδηγούσαν στο αντικείμενο αυτό, ως το αντικείμενο αυτό να είχε συρθεί έως εκεί. Κάποιοι αστειευόμενοι εξαιτίας της ομοιότητας του αντικειμένου έκανα λόγο πως επρόκειτο για cylon raider –από την τηλεοπτική σειρά Galacitca- ενώ κάποιοι άλλοι το παρομοίασαν με το millennium falcon από τη γνωστή ταινία ο πόλεμος των άστρων.
Το σίγουρο όμως είναι ότι το σχήμα του αντικειμένου αυτού έχει προκαλέσει ερωτηματικά και ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί ένα πρόκειται για κάποια ιδιομορφία του βυθού σε εκείνο το μέρος ή όντως εάν πρόκειται για κάποιο άγνωστο αντικείμενο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου