Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Σερβία αρνείται τους όρους της Μέρκελ για το Κόσοβο!

«Η Σερβία δεν θα εγκαταλείψει τον λαό της στο Κόσοβο. Η Σερβία επίσης δεν θα παραιτηθεί από την πορεία ένταξής στην ΕΕ. Αν η Σερβία κληθεί να επιλέξει, η απάντησή μου είναι ότι δεν θα παραιτηθεί από κανένα από τα νόμιμα συμφέροντά της», ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.
«Η απόκτηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και ο ορισμός ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων εξαρτάται μόνον κατά ένα μέρος από εμάς. Πιστεύω ότι η Σερβία θα εκπληρώσει κάθε όρο που είναι εναρμονισμένος με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και θα δούμε, αν η ΕΕ εκπληρώσει το δικό της μέρος. Εξαρτάται από την ΕΕ», είπε ο Τάντιτς.


Ο Τάντιτς τόνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Βελιγράδι έθεσε, μεταξύ άλλων, ως όρο για να γίνει η Σερβία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, την κατάργηση των αποκαλούμενων παράλληλων θεσμών στο βόρειο Κόσοβο. Πρόσθεσε ότι ο όρος δεν γίνεται αποδεκτός από τη Σερβία για διάφορους λόγους, τους οποίους εξήγησε στη Μέρκελ, στη διάρκεια των συνομιλιών τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου