Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

"Όχι" στο δικαίωμα ψήφου και στην υπηκοότητα από την Γαλλία


Αντίθετα με την ελληνική κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης από την Γαλλία και ούτε έχει τις "αποικιακές" ενοχές και υποχρεώσεις, η γαλλική κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση.
.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».

Και επειδή ακόμα στην Γαλλία θεωρούν ότι η υπηκοότητα είναι ένα πολύ σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι "απλόχεροι", στην παροχή της, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μην αποφασίζουν στην για λογαριασμό των Γάλλων πολιτών.

Στη δήλωση αυτή προέβη εκπρόσωπος της κυβέρνησης με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τοπικές εκλογές.

Η Γαλλία αριθμεί 5,5 εκατομμύρια μετανάστες, εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια εκτός ΕΕ, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες του Μάγκρεμπ, την Αφρική και την Κίνα.

Από αυτούς μόνον οι υπήκοοι χωρών της ΕΕ, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
defencenet/
_____________________________________________________________
Οι Γάλλοι δεν είναι...γάλοι ούτε...κότες, Είναι Γάλλοι Πατριώτες και δεν μοιράζονται τη πατρίδα τους ούτε την πουλάνε για μερικές ψήφους σαν κάποιους άλλους που θα λογοδοτήσουν ΚΑΙ στην Ιστορία....


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου