Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Έπεσαν θύματα θρασύτατων τσιγγάνων


5-1-2010

Με τον φόβο των τσιγγάνων ζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Ηλία Αμαλιάδας. Τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον τέσσερις ηλικιωμένοι έχουν πέσει θύματα θρασύτατων κλεφτών που . . .


είτε τους πήραν τα χρήματα είτε αποπειράθηκαν να τους ληστέψουν. Προσεγγίζουν πιο συχνά ηλικιωμένες γυναίκες, γι’ αυτό και οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν πλέον έξω από τα σπίτια τους.

Τρία περιστατικά σε μία ημέρα

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο και το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε ένας 85χρονος, ο οποίος βρισκόταν στο χωράφι του. Κάποιοι τσιγγάνοι τον πλησίασαν και, αφού τον πέταξαν κάτω, κατάφεραν να του αποσπάσουν 40 ευρώ, ποσό που είχε στην τσέπη του παντελονιού του, αλλά και τα κλειδιά του και τράπηκαν σε φυγή.

Την ίδια ημέρα, τσιγγάνες προσέγγισαν και τον κ. Ανδρέα Καψή, την ώρα που βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο το χωριού, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα. Τον κ. Καψή αρχικά τον πλησίασε μία τσιγγάνα, η οποία του ζήτησε χρήματα, για να πάρει γάλα στο παιδί της. Πριν προλάβει ο άνθρωπος να αντιδράσει, τρεις τσιγγάνες τον περικύκλωσαν, προσπαθώντας να του πάρουν χρήματα. Του ζήτησαν δε να τον πάνε και στο σπίτι του, σε μία προσπάθεια προφανώς να πάρουν και άλλα αντικείμενα από εκεί.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος διατηρεί καφενείο στο κέντρο του χωριού και έχει ενημερώσει ήδη και το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, το Σάββατο πλησίασαν το καφενείο του τρεις τσιγγάνοι. Ο ένας εξ αυτών μπήκε μέσα στο καφενείο και κατευθύνθηκε στο συρτάρι του ταμείου, ενώ ο ιδιοκτήτης τον πρόλαβε τελευταία στιγμή.

Ο τσιγγάνος δεν προέβαλε αντίσταση και έφυγε μαζί με τους δύο συνεργάτες του που τον περίμεναν έξω από το καφενείο. Όπως λέει ο κ. Γεωργακόπουλος, είναι η δεύτερη φορά που επιχείρησαν να τον κλέψουν. «Μια άλλη φορά ζήτησαν από την μητέρα μου να τους ανοίξει το καφενείο, δήθεν για να τους δώσει νερό, σκοπός τους όμως ήταν η κλοπή» επεσήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Στον στάβλο του

Θύμα ληστείας παραλίγο να πέσει και ο κ. Νίκος Σπηλιώπουλος, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τους τσιγγάνους στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Ο κ. Σπηλιώπουλος είχε πάει στον στάβλο, όταν είδε σε κοντινή απόσταση να σταματάει ένα λαδί αγροτικό αυτοκίνητο.

Το όχημα έκανε όπισθεν με σκοπό να μπει στο χώρο που βρίσκεται ο στάβλος. Ένας εκ των τριών τσιγγάνων τον πλησίασε και του ζήτησε ένα πρόβατο. Την ώρα που ο κ. Σπηλιώπουλος απάντησε ότι δεν είχε, ένας άλλος τσιγγάνος έβαλε το χέρι του μέσα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού του, προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα.

Στη συνέχεια, ο ένας από τους δράστες πήγε στο αυτοκίνητο, πήρε ένα ραβδί και πλησίασε τον ηλικιωμένο. Τότε ο κ. Σπηλιώπουλος άρχισε να φωνάζει το όνομα του γιου του και μόνο έτσι οι τσιγγάνοι φοβήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια.

Πηγή: patrisnews.gr



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου