Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Συμμορία διαρρηκτών ρήμαξε τα Μεσόγεια


Δεκάδες διαρρήξεις είχε πραγματοποιήσει συμμορία πέντε αλλοδαπών που δρούσε στα Μεσόγεια. Οι ληστές εδώ και ενάμιση χρόνο ρήμαζαν εξοχικά και κατοικίες στην Ανατολική Αττική. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, διέφευγαν της σύλληψης γιατί κάθε μέρα κυκλοφορούσαν με διαφορετικό αυτοκίνητο - κλεμμένο, βέβαια. Ετσι δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς, που περιπολούσαν την περιοχή με στόχο να βάλουν τέλος στη δράση τους. Ωσπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το κόλπο τους και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Μάλιστα, στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο που είχαν μέχρι να οδηγηθούν οι συλληφθέντες στην Εισαγγελία -καθώς όλοι πιάστηκαν μέσα στα πλαίσια του Αυτοφώρου- οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής που διεξήγαν τις έρευνες είχαν διασταυρώσει τουλάχιστον εβδομήντα διαρρήξεις στις περιοχές Κορωπί, Καλύβια, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο και Ανάβυσσο. Οι διαρρήξεις, δε, που διέπραξε η συμμορία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 200, αφού «χτυπούσαν» δεκάδες σπίτια κάθε ημέρα.

Η συμμορία αποτελούταν από δύο Αλγερινούς ηλικίας 44 και 22 χρόνων, από δύο Πακιστανούς 27 και 26 χρόνων και από έναν 22χρονο Ιρακινό. Με τα νοικιασμένα αυτοκίνητα τριγυρνούσαν στην περιοχή που είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους κυρίως τις πρωινές ώρες και όταν εντόπιζαν σπίτια που απουσίαζαν οι ένοικοί τους, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Παραβίαζαν πόρτες ή μπαλκονόπορτες και άρπαζαν κατά προτίμηση μετρητά, χρυσαφικά, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές, τα φόρτωναν στα αυτοκίνητα και πήγαιναν στο επόμενο σπίτι-στόχο. Υπήρξαν, μάλιστα, ημέρες που είχαν διαρρήξει πάνω από δέκα σπίτια. Στη συνέχεια έκρυβαν τα κλοπιμαία σε δύο διαμερίσματα στο Ν. Κόσμο και στη Νίκαια.

Τα κλοπιμαία, ανυπολόγιστης αξίας, χθες... εκτίθονταν στα γραφεία των αστυνομικών προκειμένου να αναγνωριστούν από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι είχαν πέσει θύματα της συμμορίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου