από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Κάιρο – Ο προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου Hassan Shehata θέλει στην ομάδα του μόνο παίκτες που είναι πιστοί στο Ισλάμ και λέει ότι η επιλογή για το ποιοι θα συμμετέχουν στην εθνική ομάδα στηρίζεται τόσο στην ‘θρησκευτική ευλάβεια’ όσο και στην δεξιοτήτα.
Τα όσα είπε ο Shehata που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στις αιγυπτιακές εφημερίδες, δείχνουν πως ο αθλητισμός και η θρησκεία αναμιγνύονται όλο και περισσότερο σε αυτή την χώρα των 80 εκατομμυρίων, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία.
Η διείσδυση της θρησκείας στα σπορ είναι μέρος μίας σταδιακής μετακίνησης της χώρας προς τον θρησκευτικό συντηρητισμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, που έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα άτομα να προσεύχονται σε τζαμιά, περισσότερες γυναίκες να υιοθετούν την ισλαμική μαντίλα σε δημόσιους χώρους και να μειωθεί η ανοχή για τους ‘κοσμικούς’ μουσουλμάνους και για την χριστιανική μειονότητα.
Δεν υπάρχουν χριστιανοί στην ομάδα που θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του Αφρικανικού Κυπέλου Εθνών στην Αγκόλα. (Διεξάγεται στην Αγκόλα από 10 έως 31 Ιανουαρίου 2010)
Για χρόνια, οι Αιγύπτιοι αθλητές έχουν κάνει φανερή την ευσέβεια τους μπροστά στους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης - γονατίζοντας κάτω για να προσευχηθούν ή να ευχαριστήσουν (τον Θεό - Αλλάχ) μετά από ένα γκολ ή μία νίκη, ή προσευχόμενοι πριν από τον παιχνίδι για να παρακαλέσουν το Θεό να έρθουν να βοηθήσει την ομάδα τους.
Τα σχόλια όμως του Shehata τοποθετούν το θέμα της σχέσης της θρησκείας με τον αθλητισμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Εφημερίδες του Καΐρου αναφέρουν δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες ‘μόνο η ικανότητα ενός παίκτη δεν μπορεί να αποτελεί εγγύηση για μια θέση στην εθνική ομάδα’.
"‘Mία ευσεβής συμπεριφορά’ είναι ο κύριος λόγος για την επιλογή" λέει ο Shehata.
"Χωρίς αυτήν, δεν θα επιλέξουμε ποτέ κάποιον παίκτη, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του», είπε. "Πάντα προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι όσοι φορούν τη φανέλα της Εθνικής Αιγύπτου έχουν καλές σχέσεις με το Θεό."
Μία εφημερίδα, η ανεξάρτητη ‘al-Shorouk’, ανέφερε δηλώσεις του Shehata ότι ο επιθετικός Ahmed "Mido," που παίζει ‘δανεικός’ από την Μίντλεσμπρο της Αγγλίας στην Zamalek του Καΐρου, ‘κόπηκε’ από την Εθνική, τέσσερις ημέρες μετά την αρχική επιλογή του, επειδή δεν ταίριαζε με τις προϋποθέσεις που έχει βάλει ο προπονητής για την ‘ευσέβεια’.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε έκπληξη, επειδή η Αίγυπτος είχε ήδη στερηθεί έναν άλλον επιθετικό, τον Amr Zaki, και ένα μεσοεπιθετικό, τον Mohammed Abu Trekka.
Ο Mido, ο οποίος φημίζεται για το σκληρό του παιχνίδι, είπε ότι αισθάνθηκε προσβεβλημένος από τον αποκλεισμό του.
Ο Shehata, πρώην ποδοσφαιριστής με την Εθνική Αιγύπτου, δεν έχει κρύψει τον ρόλο που παίζει η θρησκεία σε αυτό που κάνει. Εκατομμύρια οπαδών και τηλεθεατών τον έχουν δει να προσεύχεται κατά τη διάρκεια του αγώνα και να ζητάει από τους φιλάθλους να προσεύχονται υπέρ της Εθνικής.
Στις δηλώσεις της Πέμπτης, ο Shehata υπερηφανευόταν για το πώς έπεισε τον Αίγυπτο επιθετικός Mohammed Zidan, που παίζει για την γερμανική ομάδα Dortmund, να αρχίσει να προσεύχεται.
"Δεν μου άρεσε που δεν κολλούσε με τους υπόλοιπους και κρατούσε κάποια απόσταση " είπε ο Shehata. "Τον έπεισα για το πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η προσευχή. Και από τότε προσεύχεται συνεχώς..."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://islamizationwatch.blogspot.com/ - Άρθρο από: http://www.google.com/hostednews/canadianpress/
Σχόλιο από islamizationwatch.blogspot.com : Οι Μουσουλμάνοι μπορούν αν κάνουν διακρίσεις εις βάρος των άλλων - και ο κόσμος μπορεί άνετα να κλείνει τα μάτια ... επειδή ξέρετε είμαστε ΕΜΕΙΣ αυτοί που χρειάζεται να τους καταλάβουμε περισσότερο!
Εάν η ποδοσφαιρική ομάδα της Αιγύπτου έχει αποφασίσει όλοι οι ποδοσφαιριστές της να είναι Μουσουλμάνοι – είσαστε ΕΣΕΙΣ αυτοί που κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για ‘ισλαμοφοβία’, μόνο και μόνο αν τολμούσατε να το αναφέρετε! Αλλά εάν μια άλλη χώρα της Αφρικής – ας πούμε - η ... ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ επέλεγε να έχει μόνο λευκούς στην ομάδα – όλος ο κόσμος θα μιλούσε για μποϋκοτάζ και καταδίκες.
Σχόλιο από ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ: Η ‘αχρωματοψία’ πάει σύννεφο στους δήθεν ευαίσθητους περί ‘ρατσισμού’ και ‘ξενοφοβίας’. Φανταστείτε μόνο πόσες εφημερίδες θα έγραφαν εάν έβγαινε π.χ. ο προπονητής της Ιταλίας ή της Γερμανίας και έλεγε ότι στην Εθνική θα παίξουν μόνο χριστιανοί. Βλέπετε όταν γίνεται διάκριση κατά ισλαμιστών (που πλέον μοιάζει με ανέκδοτο στις ‘πολιτικά ορθές’ δυτικές κοινωνίες) ανασύρονται οι γνώριμες περί ‘ξενοφοβίας’ ή ‘ισλαμοφοβίας’ ρητορίες. Διάκριση κατά χριστιανών δεν υφίσταται. Απλά πρέπει να είμαστε 'ανεκτικοί' γιατί αποτελούν (οι διακρίσεις και τα κηρύγματα μίσους) ‘κομμάτι της κουλτούρας’ του συγκεκριμένου λαού ‘που πρέπει να σεβόμαστε’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου