Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον εθνικό ύμνο

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε δημοφιλή τραγουδίστρια να γράψει τιμωρία τον μακροσκελή εθνικό ύμνο μαζί με μία πεντασέλιδη κριτική του, καθώς έκρινε πως διέπραξε ιστορικά (και εθνικά) ατοπήματα σε μία συναυλία της, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Επτά επιχειρηματίες από την πόλη Ντιγιάρμπακιρ μήνυσαν την Τουρκάλα ποπ σταρ Ντεμέτ Ακαλίν έπειτα από τα σχόλια που έκανε σε μία προσπάθεια να ζωντανέψει το ακροατήριο σε μία συναυλία της.

«Τι έγινε; Από πού ήλθατε εσείς, απ’ το Ντιγιάρμπακιρ; Μήπως ήλθατε από τα βουνά; Δεν κατανοώ από πού είσαστε όλοι εσείς που κάθεστε εδώ και με κοιτάζετε σα βλάκες», φέρεται να τόνισε στο κοινό η τραγουδίστρια σε συναυλία της στην παραλιακή πόλη Μποντρούν.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας που απαγορεύει την δημόσια προσβολή της τοπικής διαφορετικότητας, της κοινωνικής καταγωγής και της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Πάντως τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως στην Ακαλίν άρεσε η ιδέα και πως είχε αποστηθίσει τον εθνικό ύμνο από τα σχολικά της χρόνια. «Είναι πολλά εκείνα τα οποία θέλω να γράψω, γιατί αγαπώ κάθε γωνιά της χώρας μου», τονίζει η ίδια στην εφημερίδα Χουριέτ.

πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου