Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ

Ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν σήμερα τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη κοντά στο σημείο ελέγχου της Ατάρα, βόρεια της Ραμάλα, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι οι στρατιώτες έριξαν πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών, όμως ο ισραηλινός στρατός το αρνήθηκε.

Το νοσοκομείο της...
Ραμάλα, που βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο Μπιρζάιτ, επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε επτά τραυματίες, πολλοί από τους οποίους χτυπήθηκαν από πραγματικές σφαίρες, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με μία πηγή μέσα από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, τρεις φοιτητές, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες και τέσσερις από σφαίρες καουτσούκ.

Η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ έχει κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έπειτα από την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να συμπεριλάβει δύο ιερές τοποθεσίες που βρίσκονται στη Δυτική Όχθη στην πολιτιστική του κληρονομιά.

Επιπλέον η ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα των σχεδίων του Ισραήλ για την ανέγερση 1.600 νέων εβραϊκών κατοικιών στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν οξύνει την ένταση.

Αλλωστε το Ισραήλ απαγόρευσε μέχρι την Τρίτη, όπως δήλωσε για λόγους ασφαλείας, στους Παλαιστίνιους που δεν διαμένουν στην Ιερουσαλήμ να μπαίνουν στην πόλη από τη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός δηλώσε επίσης ότι θα περιορίσει την πρόσβαση σε δύο παλαιστινιακά χωριά, με στόχο να αποτρέψει ανθρώπους που δεν κατοικούν σε αυτά από το να παίρνουν μέρος στις εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που γίνονται εκεί κατά του ισραηλινού τείχους που κατασκευάστηκε στη Δυτική Όχθη.

Τα δύο χωριά έχασαν μέρος των εκτάσεών τους έπειτα από την ανέγερση του τείχους και έχουν γίνει διεθνή σύμβολα του αγώνα κατά της κατασκευής αυτής.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες ανήρτησαν ανακοινώσεις στο Μπιλίν και το Νιλίν ανακηρύσσοντας τις περιοχές ανάμεσα στα δύο χωριά και το τείχος "κλειστές στρατιωτικές ζώνες" τις Παρασκευές από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 08:00 μ.μ.

Η διαταγή ισχύει για Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους και ξένους υπηκόους που δεν διαμένουν στα χωριά, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού καταγγέλοντας αυτούς τους "υποκινητές" ότι αναζωπυρώνουν τη βία.

πηγή:troktiko.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου