Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μια τεχνολογική πραγματικότητα, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της σε λίγο καιρό. Ο λόγος για το νέο τεχνολογικό επίτευγμα, που φέρει το όνομα «Σκίνπουτ» (Skinput), που κατασκευάστηκε από τον 26χρονο Κρις Χάρισον, διδακτορικό φοιτητή του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, και τους Νταν Μόρις και Ντέσνεϊ Ταν της εταιρείας Μicrosoft.
Το Skinput, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «επιδερμογράφος», έχει την ικανότητα να εκτελεί συγκεκριμένες εντολές, αναγνωρίζοντας το ακριβές σημείο του βραχίονα ή της παλάμης που ακουμπάμε με το δάχτυλό μας. Πάνω στον βραχίονα του χρήστη θα εμφανίζεται, μέσω των προβολέων, ένα εικονικό πληκτρολόγιο, ενώ οι αισθητήρες ήχου, που επίσης βρίσκονται στο χέρι του χρήστη, θα μπορούν να αντιλαμβάνονται, με ακρίβεια 95,5%, τους ήχους που παράγονται από το χτύπημα των δαχτύλων πάνω στο δέρμα.
Στη συνέχεια η εντολή θα μεταδίδεται μέσω τεχνολογίας «bluetooth» στο τηλέφωνο ή στο λάπτοπ και θα εκτελείται άμεσα. Για το Skinput χρησιμοποιήθηκαν δύο υπάρχουσες τεχνολογίες: η ικανότητα ανίχνευσης των ήχων πολύ χαμηλής συχνότητας, όπως αυτών που προκύπτουν όταν χτυπάμε με το δάχτυλό μας το δέρμα μας, και αφετέρου των νέων μικροσκοπικών προβολέων (pico) που ήδη διαθέτουν μερικά κινητά τηλέφωνα.
αναδημοσίευση από ellinonea.blogspot
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου