Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η αυξημένη κίνηση των Βρετανών στο Ακρωτήρι και το "κάτω το ΝΑΤΟ" του ΑΚΕΛ!

Το ΑΚΕΛ και οι οπαδοί του, μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στην αντιμπεριαλιστική ρητορική με κύριο γνώρισμα της, την εναντίωση τους προς την Βορειοατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, είναι σε όλους μας γνωστό ότι το κυβερνών κόμμα είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα, που αντιτίθεται στην υποβολή ένταξης της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», τον οποίο και αποκαλεί ως παρακλάδι και προθάλαμο του ΝΑΤΟ!

Οι πράξεις του ΑΚΕΛ όμως στην ουσία δε συμπίπτουν σε καμιά περίπτωση με την πραγματικότητα και τις πράξεις του. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο πρόδρομος του ΑΚΕΛ (ΚΚΚ), από την ίδρυση του -τη δεκαετία του 1920- υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια, το ΑΚΕΛ ήταν το κόμμα, το οποίο υποστήριξε τις ιμπεριαλιστικές θέσεις των βρετανών αποικιοκρατών και κάθισε στο τραπέζι για την Διασκεπτική Διάσκεψη και συνέχισαν με τη μη συμμετοχή τους στον μεγαλύτερο αντιμπεριαλιστικό αγώνα του προηγούμενου αιώνα, που έγινε από την ΕΟΚΑ!


Με την ανακήρυξη της Κυπριακής «Ανεξαρτησίας», τα μέλη της ΠΕΟ πρωτοστάτησαν και στο κτίσιμο των βρετανικών στρατιωτικών βάσεων, που συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας να κατέχουν έδαφος της Κύπρου. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο βρετανικός στρατός ανήκει στο ΝΑΤΟ και συνεπώς και τα εδάφη της Κύπρου που προανέφερα χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς αυτούς. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς καλύτερα στις μέρες μας, με την αυξημένη δραστηριότητα, που έχουν οι βάσεις από την μέρα που άρχισαν οι βομβαρδισμοί της Λιβύης από τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ...

Όλα αυτά με την ανοχή και την ένοχη σιωπή της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος φώναζε και φωνάζει δήθεν ενάντια στο ΝΑΤΟ, προσπαθώντας από την μία να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματος του και από την άλλη να μας περάσει για κορόιδα, που δεν βλέπουμε τι γίνεται...

Ο κόσμος γνωρίζει όμως ότι όταν κλήθηκες κύριε Χριστόφια να τοποθετηθείς για τις βάσεις είπες πως «είναι κάτι που δεν υφίσταται και θα το αποφασίσει η μεθεπόμενη γενιά...»! Όπως είδες και την νεολαία του κόμματος σου να εναντιώνεται και να αφορίζει τους φοιτητές, που έφτιαξαν την «Πρωτοβουλία Βρετανία αναθεώρησε» και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη στρατιωτική βάση Ακρωτηρίου.

Το ΑΚΕΛ δείχνει να είναι ένα βαγόνι, το οποίο ακολουθεί τις νατοϊκές ράγες, άσχετα αν προσπαθεί να δείξει κάποιο διαφορετικό πρόσωπο. Για αυτό το λόγο και έχει κάνει σημαία το νατοϊκό έκτρωμα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που προσπαθούν να μας πλασάρουν. Όσα και να λέει, στην ουσία αποτελούν κούφια λόγια!


ΚΕΡΒΕΡΟΣ

apoellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου