Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

Λεφτά υπάρχουν… για την επισκευή ανενεργών τζαμιών!

Όπως αναφέρει η μειονοτική εφημερίδα Μπιρλίκ σε δημοσίευμα της το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να ξεκινήσει το έργο για την επισκευή του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο. 

Το συνολικό ποσό για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο Τζαμί φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ που αποτελεί το μεγαλύτερο σε κόστος έργο του ΕΣΠΑ στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα διατεθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.

 

Από όσο είναι γνωστό το συγκεκριμένο Τζαμί δεν είναι σε λειτουργία. Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου, αλλά η χρονική συγκυρία της έναρξης των εργασιών επισκευής προκαλεί ερωτηματικά, όταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτοικοι του ακριτικού Διδυμότειχου, που πιθανόν να ζούν και δίπλα στο Τζαμί, δεν είχαν αρκετά χρήματα για την θέρμανση τους αυτό το χειμώνα.
Τελικά σε αυτή την χώρα λεφτά όντως υπάρχουν, αλλά χάνονται στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των λανθασμένων προτεραιοτήτων του ελληνικού κράτους. Αυτά για να γνωρίζουμε γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια εκεί που τα χρήματα θα έκαναν τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών ή πιθανώς θα έσωζαν τη ζωή ενός αστυνομικού, ενός πυροσβέστη, ενός πολίτη. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου