Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος “Μέγας Αλέξανδρος”

2nkqc5j 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Μέγας Αλέξανδρος
Ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στη διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου 5χλμ., 10χλμ. καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς.
Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο της Οργανωτικής Επιτροπής για περισσότερες πληροφορίες.
Ένας μεγάλος αγώνας “γεννήθηκε” το 2006.
Ο Μαραθώνιος, ένα αγώνισμα που χαρακτηρίζει όσο τίποτα άλλο το ανήσυχο πνεύμα ελευθερίας του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, έρχεται κι αυτή τη φορά να δώσει το μήνυμα απ’ την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνδέει το παρελθόν με το παρόν, διασχίζοντας μέσα σε 42 χιλιόμετρα πάνω από 2500 χρόνια ιστορίας της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.
Η Πέλλα, γενέτειρα και πρωτεύουσα του στρατηλάτη Αλεξάνδρου, αποτελεί την Αφετηρία του αγώνα και η Θεσσαλονίκη, τωρινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας φιλοξενεί τον Τερματισμό των μαραθωνοδρόμων.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» φιλοδοξεί να ακολουθήσει στο μέλλον την ένδοξη πορεία του αναδόχου του στο Διεθνές Αθλητικό Στερέωμα και να αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς ανάμεσα στο μεγάλο κοινό εκείνων που πιστεύουν στις κλασικές αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου