Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναθεωρεί» την ιστορία!

noaestaunion_4Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασε στις Βρυξέλες η ομάδα «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών» παρουσία του Πάβελ Τζάσεκ, συμβούλου του διευθυντή του τσεχικού «Ινστιτούτου για τη μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων». Το διακύβευμα: η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής ιστορίας, ώστε να καταπολεμηθούν ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός. Είχε προηγηθεί συνεδρίασή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου συζητήθηκε το «πως θα συντονιστεί καλύτερα η διδασκαλία της Ιστορίας του 20ού αιώνα στα κράτη μέλη. Τα μέλη ομόφωνα συμφώνησαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και η κατανόηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον της ανθρωπότητας τόσο από τους Ναζί όσο και από το σοβιετικό καθεστώς. Η ομάδα υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει έναν ενεργητικό ρόλο στην προαγωγή της δέσμευσης των κρατών μελών της ΕΕ στη διακήρυξη της Πράγας».

Είχε ακολουθήσει συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του μόνιμου αντιπρόσωπου της Πολωνίας στην ΕΕ, Γιαν Τομπίνσκι, ο οποίος τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ (σ. σ. από την 1η Ιουλίου 2011), οι στόχοι θα περιλαμβάνουν τη θεώρηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου μυστικών αστυνομικών αρχείων και την ενσωμάτωση αυτού του δικτύου στην εκπαίδευση της ΕΕ. Η πολωνική προεδρία επίσης σχεδιάζει να αναλάβει περαιτέρω δράση στην εφαρμογή του προγράμματος της Στοκχόλμης, το οποίο περιλαμβάνει την επανένταξη των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού στη συλλογική μνήμη της ΕΕ». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
«Δεξιοί» να τους χαίρονται...
Τον Απρίλιο του 2010, 13 χριστιανοδημοκράτες & φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τον χριστιανοδημοκράτη Γερμανό πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκετ Πέτερινγκ, σύστησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 21 Απρίλη στο Στρασβούργο, άτυπη ομάδα εργασίας, που αυτοαποκαλείται «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών». Σκοπός της, η «ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων». Μιλάμε με λίγα λόγια για την υλοποίηση των «κατευθύνσεων» της Διάσκεψης της Πράγας (2008), όπου υιοθετήθηκε ένα κείμενο για την «αναμόρφωση» των σχολικών εγχειριδίων, με στόχο την καταπολέμηση του πολιτικού ριζοσπαστισμού και των ολοκληρωτικών ιδεολογιών.
Δεν θέλουν εθνική συνείδηση, αλλά «ομοσπονδιακή»
Φυσικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει πλάτη, τονίζοντας ότι θα καθιερώσει την «Ευρωπαϊκή Μνήμη και Συνείδηση», με τη συνεργασία «όλων των εθνικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών φορέων καθώς και των ανεξάρτητων ερευνητών και εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες, ανάλυση και βέλτιστες πρακτικές, μεταξύ άλλων και του τρόπου με τον οποίο τα κράτη-μέλη προάγουν τη συλλογική μνήμη μέσω των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων». Φυσικά, μιλάμε για την επαναδιατύπωση και παραχάραξη της ιστορίας, με τα χρήματα μάλιστα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, καθώς η Κομισιόν τονίζει πως «η Επιτροπή προτίθεται να κάνει χρήση των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη στη στήριξη της διαφύλαξης και προαγωγής της μνήμης των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Θέλουν να «σβήσουν» τα έθνη
Μπορεί οι κομμουνιστές να φωνάζουν, γιατί τους παίρνει η μπάλα, αλλά μην έχετε αυταπάτες: στόχοι είναι ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός γενικότερα, ώστε οι Ευρωπαίοι να μη δύνανται να αμυνθούν στην επέλαση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και στην ομοσπονδοποίηση, που θα μετατρέψει την ΕΕ σε μια μεγάλη ανοικτή αγορά! Η αναθεώρηση της ιστορίας, θεωρούν κάποιοι ότι θα κατασιγάσει τα «αρχέγονα πάθη», όπως αποκαλούν τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό...

1 σχόλιο:

 1. Εξτιρπεϊσμός (extirpate = ξεριζώνω ) (extirpatism):
  Oρισμός

  Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο πού βασίζεται στο δόγμα ότι ορισμένοι λαοί, φυλές ή κοινωνικές ομάδες είναι ευάλωτες ή ασθενέστερες των άλλων και για τον λόγο αυτό πρέπει να τυγχάνουν ξεχωριστών προνομίων, προστασίας και ειδικής αντιμετώπισης πού δεν ισχύουν για τις άλλες ομάδες του πληθυσμού.
  Ο εξτιρπεϊσμός έχει πολιτικές και σαφώς οικονομικές προεκτάσεις
  Ο όρος "εξτιρπεϊτισμός " προέρχεται από το ρήμα "extirpate" πού σημαίνει ξεριζώνω, διότι αποβλέπει στον ξεριζωμό ενός λαού, ή μιας κοινότητας ή στην κατάργηση μιας κοινωνικής ομάδας προκειμένου να επικρατήσει η "προστατευόμενη" ομάδα.
  Στην ουσία πρόκειται για πολιτικο-οικονομικό σχέδιο διακυβέρνησης πού χρησιμοποιεί με Γκεμπελιστικό τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, τον ρατσισμό, και όλα αυτά τα θεμελιώδη δικαιώματα του πολιτισμού μας προκειμένου να επιβάλει τις ιδέες των υποστηρικτών του με απώτερο σκοπό να εντάξει ή και να υπερισχύσουν οι υποστηριζόμενες κοινωνικές ή φυλετικές ομάδες εις βάρος του υπόλοιπου πληθυσμού.

  Προκειμένου οι Εξτιρπεϊστές να επιτύχουν τους σκοπούς τους, επιτίθενται σε ένα κράτος ή σε έναν λαό ή σε μια φυλή ή κοινωνική ομάδα, στους ευαίσθητους τομείς πού καθορίζουν το πολιτισμικό του επίπεδο, τις καθημερινές συνήθειές του και πού ορίζουν την βασική του κοινωνική δομή .
  Οι τομείς αυτοί κυρίως είναι η γλώσσα, η θρησκεία, η ιστορία του, τα ήθη και έθιμά του. Στους τομείς αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι εκάστοτε κατά τόπους και χρόνο ιδιαιτερότητες όπως η διάλεκτος της γλώσσας, οι κατά τόπους λαϊκές συνήθειες, οι λαϊκές του απόψεις.
  Οι Εξτιρπεϊστές αναγάγουν την κάθε φυσιολογική αντίδραση από την πλευρά του υπάρχοντος πληθυσμού σε δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  Επιπλέον οι Εξτιρπεϊστές στο όνομα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδιώκουν και καταφέρνουν την εξασφάλιση νομικών, οικονομικών και ζωτικής σημασίας κοινωνικών προνομίων.
  Με αυτό τον τρόπο οι Εξτιρπεϊτιστές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν περισσότερα και μεγαλύτερα πολιτικά , οικονομικά ή κοινωνικά δικαιώματα από αυτά πού ισχύουν για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
  Στην ουσία πρόκειται για μια "ξερίζωση" των κύριων χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού προκειμένου να είναι δυνατή η επιβίωση των Εξτιρπεϊστών πού υπό κανονικές συνθήκες αυτό δεν θα ήταν δυνατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή