Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Αυστραλία: Κατέβασαν την αυστραλιανή σημαία από το κτίριο του Δημαρχείου και ανέβασαν των ομοφυλόφιλων

Την ευκαιρία να πληροφορηθούν οι πάντες ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν και δική τους σημαία, έδωσε ο Δήμος Port Philip της Μελβούρνης.
Λόγω της καθιερωμένης εκδήλωσης που οργανώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γκέι της πόλης, ο Δήμος ανάρτησε τη σημαία του ουράνιου τόξου (που τους εκπροσωπεί) στο κτίριο του Δημαρχείου.
Η ανάρτηση της σημαίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τα σχόλια κατά της πρωτοβουλίας του δημοτικού συμβουλίου να αναρτήσει την σημαία των γκέι, ήταν πολλά και διάφορα, ενώ ένας δημότης αναρωτήθηκε αν πάνε και στον πόλεμο να πολεμήσουν με την ίδια σημαία οι ομοφυλόφιλοι.
Μεταξύ αυτών που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών (RSL) David McLachlan, ο οποίος δήλωσε ότι κακώς το δημοτικό συμβούλιο κατέβασε την σημαία του έθνους και ανύψωσε μια σημαία που εκπροσωπεί μια μειονότητα πολιτών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άσχετα αν οι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι ή ετερόφυλοι ή οτιδήποτε άλλο, συνεχίζουν να παραμένουν Αυστραλοί και να εκπροσωπούνται από τη σημαία του έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου