Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΚ – Βρέθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος στην Λευκωσία


Σοκ έχει προκαλέσει η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου Ελληνοκυπρίων που μέχρι σήμερα θεωρούνταν αγνοούμενοι, στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η Διευρευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, έχει ήδη αρχίσει να ανασύρει τα πρώτα οστά, τα οποία ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».
Σε άλλο ομαδικό τάφο, στην περιοχή Τραχώνι, βρέθηκε ο μικρότερος αγνοούμενος, τα οστά ενός βρέφους μόλις μερικών μηνών, που όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, οι Τούρκοι το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον ίδιο τάφο, βρέθηκαν τα οστά της μητέρας του, του πατέρα του, καθώς και της 11χρονης αδελφής του.

Να υπενθυμίσουμε πως ακόμα η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς παραμένουν ατιμώρητοι για τα δεκάδες εγκλήματα πολέμου κατά την εισβολή του 1974. Εγκληματίες πολέμου της εποχής συνεχίζουν να είναι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους των κατεχομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου