Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Βούλιαξε" απο Έλληνες το κέντρο της Αθήνας

- 'Εσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής


- Σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασαν τις 250.000

 
- Χωρίς κομματικές σημαίες και ταμπέλες

 
- Μεγάλες συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

 
- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ 

 

Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα που γέμισε ασφυκτικά απο Αγανακτισμένους.Γέμισε όλο το κέντρο της Αθήνας. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Οθωνος, Γεωργίου Α', Ερμού, Μητροπόλεως πλυμμύρισαν απο κόσμο. Οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε περισσότερους απο 250.000 ενώ κάποοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση απο τη μεταπολίτευση και μετά.


 Δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι όλων των ηλικιών έφτασαν από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια για να δώσουν το "παρών" στην ογκωδέστατη ειρηνική διαμαρτυρία.

Ο κόσμος ήταν τόσο πυκνός που για να διασχίσει κάποιος την πλατεία Συντάγματος απο την Οθωνος μέχρι τη Γεωργίου χρειαζόταν περίπου 30 λεπτά.

Κάποιοι απο αυτούς κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα. 

"Κλέφτες, κλέφτες" και "πάρτε το μνημόνιο και φύγεται απο δω" είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν. Οι Αγανακτισμένοι έφεραν πάλι σφυρίχτρες και κατσαρολες ενώ κρατούν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.


Αργά το βράδυ ένας ιερέας επέλεξε τον δικό του τρόπο για να δείξει την αγανάκτησή του. Κατέβηκε στην Αμαλίας με τη "γουρούνα" του και έγινε δεκτός απο τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.


Ακόμα και τα στενά πλημμύρισαν με κόσμο

Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φωνάζουν δυνατά γι' αυτό. Και κρατούν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο μπορούν. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες...

Οι Ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρυτων το 'παν και το 'καναν. Ηρθαν στην Αθήνα


Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παραλειπόμενα. Μικροεντάσεις υπήρξαν νωρίτερα επι της Β. Σοφίας όταν Αγανακτισμένοι διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν απο το μπλόκο των ΜΑΤ επι της λεωφόρου. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται οτι η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσης Σοφίας .


Περίπου 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.



περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου