Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ 9 ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΣΤΕ

Το δρόμο για την κατάργηση επτά Γενικών Προξενείων της χώρας μας στο εξωτερικό και δύο Προξενείων, όπως και την κατάργηση της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε νόμιμα τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είπε «ναι» στην κατάργηση δύο Προξενείων, κατ’ εξαίρεση, λόγω της οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να πωληθούν κτίρια του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό.
Αναλυτικότερα, με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Αννοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.



Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνίσταται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου